Напишете дума/думи за търсене

Джулиана Маргулис: Ако следваш сърцето си, винаги ще намериш богатство

Джуулиана печели престижната статуетка “Еми” за главна роля в телевизионна драма за “Добрата съпруга” два пъти. Преди това още веднъж прибира у дома си този приз, но за ролята си в “Спешно отделение” преди 22 години. Освен това тя е номинирана и 12 пъти за “Златен глобус” и е носител на един от тях.

Но докато винаги обира овации за работата си, актрисата често е критикувана от модните критици. Когато през 2011 година се качи на сцената, за да получи поредното си „Еми“, модните критици дори я обявиха за една от най-зле облечените на този телевизионен форум. Какво не знаем за някогашната тв любима на Джордж Клуни.

Обича свекърва си

Когато получи една от наградите си за сериала „Добрата съпруга“, тя благодари на мъжа си, като заяви, че обича да е неговата “добра съпруга”. Всъщност Джулиана винаги го споменава в благодарствените си речи. Когато получава една от наградите си на Гилдията на филмовите актьори, тя специално благодари на свекъра и свекървата си, че са отгледали толкова прекрасен мъж. Тази нейна реч предизвиква доста шеги в медиите. Журналистите я закачат, че просто се подмазва, но Джулиана съвсем сериозно заявява: “Разбира се, че съм им благодарна. Обичам ги от все сърце. Те са възпитали и отгледали мъжа, когото обичам. Те са го направили такъв, какъвто аз го обичам. И като майка на момче разбирам каква е била отговорността им. Самата аз се чувствам отговорна какъв мъж ще стане синът ми някой ден”.

Добра съпруга

Ролята, с която Джулиана блесна през последните години, е тази на Алиша Флорик - изискана и много принципна съпруга на политик. В ролята на неин съпруг се превъплъщава Крис Нот, познат най-вече с ролята си като Тузаря в “Сексът и градът”. Когато Питър Флорик е замесен в скандал с проститутки, Алиша се изправя пред непосилната задача да застане зад съпруга си и да го подкрепи в името на семейството и на кариерата му. И тя съумява да го направи, въпреки че всичко женско в нея иска просто да го зашлеви и да го изостави. Тя обаче прави немислимото и успява да издържа семейството, докато той е в затвора и да се справи с всички проблеми. Алиша започва работа като адвокат във водеща кантора, но там неин шеф е бивш състудент. Мъж, който не само й се възхищава като професионалист, но и има увлечение по нея от години. Изневяра ли е да имаш афера, когато мъжът ти официално си е признал за своите забежки? И възможно ли е една честна и принципна жена да оцелее в мръсния свят на политиката?

Сериалът печели широка популярност, защото в САЩ всички тези теми привличат зрители, тъй като са вдъхновени от реални събития. Американските политици не веднъж са се замесвали в сексскандали и най-коментираните случаи са тези, в които съпругите подкрепят мъжете си въпреки всичко. Самата Маргулис признава, че за да се подготви за ролята е гледала множество пресконференции на Хилари Клинтън, която застана до мъжа си по време на широко коментирания скандал с него и Моника Люински, и на Елизабет Едуърдс, която подкрепи съпруга си, кандидат-президента Джон Едуардс, който бе замесен в история с проститутки.

със съпруга си
със съпруга си

Идеална като адвокат

Интересното е, че Маргулис неведнъж е избирана да играе адвокат. Освен в “Добрата съпруга” тя се превъплъщава в тази професия и в “Законът на Кентърбъри”. Там тя е Елизабет Кентърбъри - амбициозна и преуспяваща адвокатка, която прилага закона, за да защитава несправедливо обвинени хора. Продуцентите са категорични, че актрисата просто има такова излъчване - на сериозна и борбена жена, и затова блестящо се справя с такива роли. Самата Джулиана си го обяснява с това, че просто има подсъзнателно привличане към тази професия. Съпругът й всъщност е такъв. Джулиана обича да се шегува: “Много харесвам актьорите. Обичам да работя с тях, но не и да живея с тях. Затова се ожених за адвокат”.

Двамата се запознават на вечеря, организирана от нейния агент. Джулиана отива само за малко, но остава цялата вечер, защото се запознава с Кийт. Той е невероятно привлекателен и първото нещо, което го пита, е дали не е модел. Когато разбира, че е адвокат, не може да повярва на късмета си.

Чака три години за меден месец

Джулиана и Кийт се женят през ноември 2007 г., когато тя вече е бременна в седмия месец със сина им. Поради тази причина не успяват да отидат на меден месец. След това все се канят, но бебето е още малко, не искат да го оставят и така цели три години, когато най-накрая се решават и заминават на желаната почивка. Джулиана се шегува: “Смятам, че женените трябва да изчакат да имат деца и чак след това да отидат на меден месец. Така ще им се услади много повече. Когато три години всяка нощ бебето те буди, така приятно е да отидеш някъде и да спиш по осем-девет часа непробудно. Чаках три години за меден месец, но му се насладих изцяло”.

Само една серия в “Спешно отделение”

Колкото и награди да спечели и колкото и добри роли да направи, Джулиана завинаги ще си остане в сърцата на феновете с първата си голяма роля. Тази на сестра Керъл Хатауей от “Спешно отделение”. Всъщност актрисата, която дотогава има само една малка роля в киното, е извикана за участие само в пилотния епизод на сериала. Героинята й трябвало да се самоубие в първа серия заради нещастна любов. Но зрителите и продуцентите толкова я харесали, че сценарият бил променен и Джулиана получава все повече и повече реплики. Именно тя изиграва жената, която успява да спечели сърцето на толкова желания доктор Рос, в чиято роля се превъплъщава Джордж Клуни. И макар че на екрана между двамата прехвърчат искри, в реалността Джордж и Джулиана са само приятели. Двамата стават близки още тогава, когато нито един от тях не е много известен. И до днес, когато той вече е неустоим секссимвол, а тя – една от най-добрите телевизионни актриси, поддържат добри отношения.

Отказва 27 милиона долара

Шест години след началото на “Спешно отделение” Джулиана вече не е начинаещата актриса, която е била в началото. Шоуто е станало известно в цял свят, а тя се е превърнала в международна любимка. Има състояние и си е изградила име. Но вече не се чувства щастлива в тази роля. Мъчно й е за дома и приятелите й, които са в Ню Йорк, а и договорът й изтича. Тогава тя решава, че шест сезона са достатъчни и е време да се откаже, за да може да се занимава с театър, с независими филми, със самата себе си. Продуцентите обаче я искат в шоуто и й предлагат договор за 27 милиона долара. Всички около нея й казват, че ще е луда, ако не приеме предложението.

Джулиана обаче дълбоко в себе си усеща, че не иска. Отива в книжарница и взима първата й попаднала книга за духовни учения. Оказва се “Да събудиш Буда в себе си” от Лама Сурия Дас. Отваря я напосоки и първото изречение, което прочита, е: “Смисълът не е да печелиш повече, а да научаваш повече”, затова решава да рискува и да откаже, без да е сигурна дали някога ще получи по-добро предложение за работа. Актрисата казва: “Ако следваш сърцето си, винаги ще намериш богатство. И то не винаги е нещо материално. Десет години след това мое решение живеех в Ню Йорк, имах семейство, бях родила син и се чувствах щастлива. Тогава без дори да очаквам ми предложиха роля в “Добрата съпруга”. За всяко нещо си има време”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X