Напишете дума/думи за търсене

Женят се украинка и молдовец - лежали заровени под отломките на моста „Моранди”

Наталия и Еуджениу в Санта Мария Капуа Ветере СНИМКА: Фейсбук

Украинката Наталия Йелина и молдовецът Еуджениу Бабин оцеляха като по чудо при срутването на моста „Моранди” в Генуа. Двамата пресичали виадукта с колата си, точно когато той падна.

„Тези дни решихме да се оженим”, казва в интервю за в.”Кориере дела сера” двойката. И Наталия, и Еуджениу, все още се възстановяват от раните и от травмите си в болницата в Генуа.

Двамата се запознали преди 13 г. в Италия. Живеели в Санта Мария Капуа Ветере, до Казерта, област Кампания. Озовали се на моста „Моранди”, тъй като точно в този момент пътували за мечтаната си ваканция към Лазурния бряг. Колата им полита към пропастта, зейнала под виадукта, и се озовава на дъното заедно с части от асфалт, пилони и тиранти от моста. Двамата оцеляват, тъй като се намират в празно пространство от 50 см. Четири часа стоят в мрака сред отломките, докато един пожарникар не ги отмества парче по парче. За късмет, техните викове са чути навреме от спасителите. По чудо двамата не загубили нито съзнание, нито кръв при трагедията.

Еуджениу смята за чудо и факта, че с тях в колата не бил синът на Наталия.

„Мостът започна да се повдига, и разбрах, че се случваше нещо ужасно. Когато свършихме полета си към земята под нас и когато спряхме да се търкаляме, си казахме – още сме живи. Най-много се страхувахме от мисълта, че няма да ни открият. В този момент си мислех за родителите ми и за сина ми, които щяха да останат сами”, казва Наталия.

„Започнах да раздвижвам краката и ръцете си и казах и на Наталия да прави същото. След това започнахме да натискаме клаксона, докато не се изтощи акумулаторът. Когато чухме гласове, долитащи отдалече, започнахме да викаме”, допълва Еуджениу.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X