Напишете дума/думи за търсене

Секссимволи, родени от телевизията - трета част

Калин Врачански
Калин Врачански (1981)

Роденият в Червен бряг и израсъл в град Роман актьор стана много популярен след участието си в сериала “Стъклен дом”. Така известни след главни роли в тв сериали стават Стефан Данаилов в “На всеки километър” и Васил Михайлов в “Капитан Петко войвода”.

Дебютът на Врачански е в друг сериал - “Патриархат” на Дочо Боджаков по сценарий на Георги Мишев.

В него Калин е порасналото момче Ран от “Момчето си отива” , което снима филм за рода си. Боджаков го избира заради интелигентното излъчване, което актьорът носи у себе си.

В “Стъклен дом” Врачански е в ролята на Камен Касабов, който се връща от чужбина и се влюбва в младата втора съпруга (Елена Петрова) на баща си (Стефан Данаилов).

Тогава в интервю за “24 часа” Калин заяви, че славата не може да го раздели с приятелката му Силвия, с която били заедно от години. Не позна. Но нали Джон Ленън казваше, че животът е всичко онова, което ни се случва, докато ние кроим планове за него.

Още докато сериалът вървеше, Калин си спечели прякора Д-р Хаус. Не само заради външната прилика с известния актьор Хю Лори, но и заради силната си игра. Прякора, разбира се, му го лепнаха журналистите.

През 2013 г. актьорът се снима в сериала “Дървото на живота”. Играе ролята на геолога мошеник Франц Винербергер. Героят му изглеждаше много правдоподобен на фона на събитията в провинциална България в началото на миналия век. И докато в “Стъклен дом” Калин прегръщаше красивата Елена Петрова, в “Дървото на живота” попадна в прегръдките на също така красивата Теодора Духовникова.

Врачански е сред традиционните любимци на жълтата преса. Постоянно му приписват любовни авантюри с известни жени. Последната (засега) е връзка с тв водещата Мариана Векилска, която актьорът категорично отрече.

В момента Врачански се снима в нов сериал - “Фалшив герой”. Действието се развива във Варна, а филмът е криминална комедия.

“Фалшив герой” ще стартира с 12 епизода по Нова телевизия. Проектът е част от стратегията на медийната група да подкрепя българските филми и сериали. Калин Врачански, който е звездата в сериала, казва за новата си роля, че е истинско предизвикателство, но и много се забавлява по време на снимките.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X