Напишете дума/думи за търсене

Цветана Манева: Като ти прехлупа сърцето три пъти, да знаеш, че се е обадил човекът у теб

Tъмна стая. През прозорците нахлува светлина. Женска фигура в черно отмества сякаш въздушните завеси на вратата и влиза с така позната елегантност, демонстрирана толкова пъти пред камерата. В същото време запява Азис. И всички ахват, изумени от присъствието на една киноикона в тази стая, в този видеоклип, под звуците на този ритъм, който не й отива, но... “кой реши, че това е грешка?!”

Изумление, нестихващи коментари, разочарование, но и поздравления за смелостта предизвика голямата българска актриса Цветана Манева със своята главна роля във видеото към новата песен на попфолк звездата Азис “Позна ли ме?”. Клипът към парчето отправя призив за приемане на различните, но също като тях посланието му бива пренебрегнато за сметка на “немислимото” присъствие на почетния професор на НБУ в него.

И докато кой ли не се упражнява да дава мнението си за тази “неочаквана” и дори “скандална” комбинация между певеца и актрисата, само някои хора успяха да чуят какво пожела да каже на всички грандамата на българското кино и театър точно по този начин.

Без излишни въпроси и задочни тълкувания потърсихме Цветана Манева и тя заяви пред “168 часа”, че не се интересува от гласовете на тези, които не говорят нейния език. Ето какво ни сподели още актрисата:

“Присъединявам се към една кауза за толерантност, за взаимоотнасяне, каквото изисква човешката природа, и

против всичко зверско,

фашистко,

безразлично

и убийствено.

Какво е моето послание ли?! Какво послание да отправя към тези, които не ме разбират?! Не говоря на техния език, не мисля като тях, не чувствам като тях. Както казва една гениална авторка - Маргьорит Дюрас: “Само ще умра, както умират и те”. Иначе нищо друго не ме свързва с тези, които са наелектризирани от злоба и омраза.

Не съжалявам! Затова, че живея и във вертикала, а не само по хоризонтала. Така са ме възпитали.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X