Напишете дума/думи за търсене

Наоми Кембъл, Деми Мур и Лив Тайлър на сватбата на принцеса Юджини и Джак (На живо)

Принцеса Беатрис и херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън

Внучката на кралица Елизабет Втора принцеса Юджини сключва брак с годеника си Джак Бруксбанк в Уиндзорския дворец днес. Това е втората кралска сватба за годината след тази през май на принц Хари и Меган Маркъл..

Ройтерс разказва някои детайли за младоженците, предаде БТА:

Принцеса Юджини

- Принцеса Юджини Виктория Хелена, която е на 28 години, е втората дъщеря на третото дете на кралицата, принц Андрю и на бившата му съпруга Сара Фъргюсън, херцогинята на Йорк. Тя е родена на 23 март 1990 година.

- Понастоящем Юджини е деветата по реда на наследяване на британския престол. Тя е учила в училището "Сейнт Джордж" в Уиндзор, преди да се запише в "Марлборо колидж" в Уитшър през 2003 година. Следва Английска литература, история, изкуства и политика в университета в Нюкасъл, където се дипломира през 2012 година.

През 2002 година принцесата претърпява операция за подсилване на гръбнака след прекарана сколиоза. За да помогне на хората със същото заболяване, през 2012 година тя става патрон на програма на Кралската национална ортопедична болница. Принцеса Юджини и сестра й Биатрис не са натоварени с официални кралски задължения и тя работи на пълен работен ден. Понастоящем е директор на лондонския клон на арт галерията "Хаузер и Вирт".

Джак Бруксбанк

- 32-годишният Джак Бруксбанк е роден на 3 май 1986 година. Майка му се казва Никола, а баща му Джордж е директор на компания. Той има по-малък брат, Томас, който ще му бъде кум на сватбата.

- Джак завършва средното си образование в пансиона "Стоу скул" в графство Бъкингамшър и избира да не следва в университет, а да започне работа в бизнеса със заведения.

- Запознава се с Юджини в швейцарския ски курорт Вербие през 2010 година и връзката им продължава осем години, преди да се сгодят през януари в Никарагуа.

- Бруксбанк работи в няколко пъба и клубове, преди да стане мениджър на лондонския "Махики" в луксозния квартал Мейфеър. Клубът е един от най-елитните в британската столица и тук чeсто гостуват кралски особи и световни знаменитости.

- Понастоящем Бруксбанк е бранд посланик за Великобритания на текилата "Касамигос", марка, съоснована от американския актьор Джордж Клуни. Младоженецът притежава и свой бизнес с дистрибуция на вина.

Параклисът "Сейнт Джордж"

Като емблематично място за празниците на британското кралско семейство, параклисът "Сейнт Джордж" в Уиндзорския дворец беше избран за сватбата на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк, съобщи АФП, цитирана от БТА.

В него на 19 май сключиха брак принц Хари и Меган Маркъл.

Сградата в готически стил е построена през 15-и век. Тя е посветена на светеца-патрон на Англия и е пряко под разпоредбите на британската корона. Много членове на британското кралско семейство са я избирали за важни церемонии - кръщенета, сватби, погребения.

Сватбите, организирани там, са около 15. Традицията поставят Едуард Седми и датската принцеса Александра през 1863 г. Последват ги много деца на кралица Виктория.

Там беше и кръщенето на принц Хари през 1984 г., както и конфирмацията на брат му Уилям през 1997 г. Баща им принц Чарлз сключи в параклиса "Сейнт Джордж" брак със сегашната си съпруга Камила през 2005 г.

Сградата може да побере 800 души. В нея беше и опелото на кралицата-майка Елизабет през 2002 г. Тя е погребана там до своя съпруг крал Джордж Шести. В параклиса "Сейнт Джордж" почиват също Хенри Осми, Едуард Шести, Чарлз Първи, Джордж Четвърти и Джордж Пети.

В храма се водят служби, когато кралица Елизабет Втора отсяда в двореца Уиндзор - една от трите й официални резиденции. Обикновено там се отслужва великденската меса, на която присъства кралското семейство. 

Кралската сватба можете да гледате на живо във видеото.

Пристигането на първите гости

При силен вятър пристигнаха гостите на втората кралска сватба, съобщава "Дейли мейл".

Силните пориви на вятъра накараха дамите да придържат с ръка елегантните си шапки. Сред височайшите гости в параклиса "Сейнт Джордж" се очакват кралица Елизабет Втора и нейният съпруг, Единбургският херцог принц Филип, принц Чарлз, херцозите на Кембридж, херцозите на Съсекс.

Сред първите пристигнали бяха манекенката Пикси Гелдоф, дъщеря на британския рок музикант Боб Гелдоф. Тя беше облечена в нежно розов тоалет, придружена от барабаниста Джордж Барнет. Сред най-ранните гости бяха комикът Джими Кар и бившата приятелка на принц Хари Челси Дейви.

Светът на изкуството беше представен от авангардната художничка Трейси Емин. Много очаквано бе пристигането на Роби Уилямс и съпругата му Айда Фийлдс поради една основателна причина - 6-годишната им дъщеричка Тиодора Роуз беше поканена за шаферка на принцеса Юджини.

Булката ще бъде заведена пред олтара от гордия й баща, херцога на Йорк принц Андрю.

Не остана незабелязано пристигането на манекенката Наоми Кембъл, на актрисите Деми Мур и Лив Тайлър, на поп звездите Ели Голдинг и Джеймс Блънт и на бившата футболна звезда Джейми Реднап.

В телевизионно интервю принцеса Юджини призна, че с Джак се влюбили от пръв поглед. По време на сватбената церемония младоженецът нямало да носи халка, а принцесата няма да обещае, че ще му се подчинява.

Италианския тенор Андреа Бочели ще изпълни "Аве Мария" а кумата на Юджини, сестра й Биатрис, ще прочете откъс от романа на Скот Фицджералд "Великият Гетсби"

Уиндзорският дворец
Уиндзорският дворец
Уиндзорският дворец
Уиндзорският дворец

Бащата на Джак Джорд Бруксбанк
Бащата на Джак Джорд Бруксбанк
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X