Напишете дума/думи за търсене

Сълзи и викове "Браво!" за Владо Пенев на 60-ия му рожден ден

Владо Пенев приема овациите след края на “Бащата”.  СНИМКА: ПРОФИЛ НА АКТЬОРА ВЪВ ФЕЙСБУК

“Без думи!!! Бащата е един и е велик!!!” Това написа Яна, дъщерята на Владо Пенев, минути след като изгледа постановката “Бащата”, с която той чества 60-ия си рожден ден. Избра да го направи с премиера на Голямата сцена на Народния театър в сряда, където от първите редове го гледа и Яна.

За по-малко от 2 часа тя и другите 800 зрители се потопиха напълно в “Бащата”. Сълзи се стичаха безшумно по лицата, когато последната завеса падна и скри главния герой, изигран блестящо от Владо Пенев. Последваха бурни аплодисменти и викове “Браво!”. “Благодаря ви, благодаря”, каза развълнувано Пенев, докато с колегите си Радина Кърджилова, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Мария Каварджикова и Константин Еленков приемаше овациите на публиката.

Да го гледат на рождения му ден, там бяха негови колеги актьори, певицата Богдана Карадочева, продуцентът Евтим Милошев и жена му - актрисата и сценаристка Христина Апостолова, тв водещите Добрина Чешмеджиева, Нели Хаджийска и много други.

Президентът Румен Радев изпрати до Пенев цветя и поздравителен адрес. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подари на рожденика кошница с цветя и икона от Ставри Калинов. Големи букети Пенев получи от министъра на културата Боил Банов, от генералния директор на БНТ Константин Каменаров, от директора на Народния театър Мариус Донкин, от посолството на Саудитска Арабия у нас, картина от режисьорката Бина Харалампиева и много други подаръци. След премиерата Пенев вдигна наздравица с близки и колеги на купон, организиран от Евтим Милошев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X