Напишете дума/думи за търсене

От събота на пазара е вторият брой на обновеното списание "Космос"

От събота по всички сергии и бензиностанции можете да си купите втория брой на обновеното сп. "Космос".

След 23 години прекъсване списанието, с който поколения жадни за знания българи израстнаха в годините на Желязната завеса, се възражда в луксозно пълноцветно списание. Вторият брой ще може да намерите от 27 октомври в цялата страна в продължение на цял месец.

Изданието излиза за първи път през 1962 г., а колекциорите пазят и до днес тези почти 300 книжки, написани на великолепен език от блестящи редактори и разказвачи. Списание, което в годините на социализма, трябваше да ти запази близък продавач на сергията, за да бъде прочетено от кора до кора от цялото семейство. Космос от знания, който създаде няколко поколения свободомислещи учени и мечтатели.

Днес "Космос" се завръща в по-модерен дизайн и с повече страници. Той ще е различен като съдържание, тъй като светът около нас се промени през всичките тези години, както бонбоните "Черноморец" вече не са това, което бяха във времето на социалистическия дефицит.

Вторият брой на списанието е посветен на интуицията. Ще можете да разберете за сенките в мозъка, които преобръщат живота ни.

В изданието ще може да се надникнете зад кулисите на загатката на "Титаник" - 8 доказателства, че корабът е подменен.

Космос ще ви разкрие какво е скритата лудост на Фреди Меркюри и ще свали завесата към една необятна материя - безсмърните суперхора на Стивън Хокинг.

Машина на времето ще ни връща към издания на „Космос“ от 60-те до 90-те години на миналия век, за да покажем тогавашни статии и анализи, които към днешна дата изглеждат нелепо или пък са уникално сбъднати прогнози.

Списанието се изработва от екипа на вестник "168 часа" и научни експерти.

За съдържанието на вторият брой на "Космос" виж още във видеото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X