Напишете дума/думи за търсене

4 лъжи, с които жените се самозалъгват, когато са с неправилния мъж

Никога не подценявайте силата на отричането. Хората обичат да казват, че любовта е сляпа. А това важи с особена сила за жени, които се намират в емоционално обидни, токсични взаимоотношения и бракове с мъже, опиянени от собствения си нарцисизъм.

Много жертви на насилие живеят в състояние на вечно отричане.

Те се съсредоточат върху спомени от времената, когато половинките им са били внимателни, съвестни и грижовни.

За съжаление самозалъгването, необходимо за поддържане на илюзията, че са в безопасност в собствения си дом и във връзката си, са опасна форма на самонараняващо се поведение.

Кои са най-разпространените лъжи, с които жените, намиращи се в токсични любовни взаимоотношения, се самозалъгват?

1. "Ако му покажа колко много го обичам, той ще се промени"

Дълбоко в себе си вярвате, че всички човешки недостатъци може да бъдат излекувани чрез вашата безусловна и неустрашима любов. Ако си мислите, че ще спасите връзката си и ще помогнете на партньора ви да се излекува със силата на любовта, помислете отново.

Това, което наистина ще правите, е да осигурите безкраен източник на подхранване на нарцисизма му, обръщайки му постоянно внимание и заливайки го с грижи и обич.

Той ще ви държи на къса каишка, ще ви ангажира с неговите игри, умствени трикове и манипулации. Ще заема цялото пространство на ума ви. Подобно на кърлеж, ще се навре под кожата ви, а вашите здраве, щастие и благополучие ще кървят безмилостно.

Всеотдайната ви любов ще осигури подкрепа за живота на това злокачествено състояние, което безпощадно ще изяде всичките ви здрави части, докато накрая бъдат погълнати от токсичността на връзката и не остане нищо.

2. "Той просто преминава през труден период. Нещата скоро ще се подобрят"

Хората, които преживяват трудни времена, може да имат краткосрочни промени в поведението. Но когато поведението редува моменти на доброта с такива на жестокост, трябва да сте наясно, че това не е просто преминаване през труден период, а модел на ненормално, обидно поведение и личностни черти, които ще се засилват.

3. "Той не е на себе си. Преди това не беше такъв“

Това самозалъгване ви пречи да пуснете заблудата ви за човека до вас. Убедени сте, че той не е злодеят и манипулаторът, който е в момента, но истината е, че винаги е бил такъв. Просто вие не сте искали да видите доказателствата. Попитайте се дали той се интересува от чувствата ви? Реагира ли със загриженост, когато споделите, че ви е наранил с думите си при последния ви спор? Споделя ли вашите притеснения за връзката и дали не омаловажава вашите усещания?

4. "Не мога да се откажа от него"

Има разлика между това да се откажете лесно и да знаете, че вече няма смисъл да опитвате. Научете да се грижите добре за себе си, ако искате да сте щастливи.

Това няма да е лесно, ако сте човек, който вярва, че двама души трябва да са заедно в добри и лоши времена, в болест и в здраве. Когато сте се вричали на половинката си, вие сте го направили доживот. За вас неспазването натази клетва е равносилно на личен провал.

Такова мислене само ви вреди. Не гледайте на запазването на връзката ви като на цел на всяка цена. Това може да ви убие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X