Напишете дума/думи за търсене

Вечният ерген Тарантино се предаде пред чара на красива еврейка

Режисьорът с музата си Ума Търман.

Младоженецът Куентин Тарантино прояви завидно хладнокръвие и сам прогони двама крадци, нахлули в дома му в Холивуд миналата неделя. Откакто е глава на семейство, легендарният кинорежисьор ревниво охранява собствеността си и младата си жена. Крадците очаквали къщата да е празна и се шашнали, когато творецът ги атакувал. Те побягнали, но все пак успели да отмъкнат някои бижута. Полицията ги издирва по записите от охранителните камери.

Краят на годината очевидно е период на силни емоции за 55-годишния Тарантино. В края на ноември носителят на два оскара изостави вечното ергенство и взе за жена израелската певица и модел Даниела Пик на частна церемония в Лос Анджелис, разказват британски медии.

На сватбата били поканени само 20 гости, сред които звездите от “Глутница кучета” Харви Кайтел и Тим Рот, а кум бил режисьорът, продуцент и актьор Ели Рот. Булката носела семпла, но изключително елегантна бяла сатенена рокля с гол гръб, комбинирана със сребърни сандали. Младоженците и гостите се веселили в модното заведение “Мистър Шоу”, където двойката изтанцувала първия си съпружески танц.

Двамата не се

притеснявали да се

целуват непрекъснато

Запознават се през 2009 г., когато Тарантино посещава Израел, за да представи филма си “Гадни копилета”. Оттогава отношенията му с 35-годишната манекенка се развиват на приливи и отливи. Връзката им става сериозна през 2016 г., а миналото лято филмовата икона прави предложение за брак. Даниела Пик разкрива събитието, като благодари на онези, които са поздравили годениците: “Благодаря за цялата любов. Толкова сме щастливи да празнуваме годежа си в Израел. Чувстваме се наистина благословени.”

Това съобщение е последвано от годежно парти в Лос Анджелис, на което са поканени звездите на “Криминале” Самюел Джаксън, Ума Търман и Брус Уилис. Домакин на купона тогава е изпадналият по-късно в немилост продуцент Харви Уенстейн, срещу когото куп актриси повдигнаха обвинения в сексуален тормоз.

Тарантино и Даниела Пик афишираха връзката си през 2016 г.
Тарантино и Даниела Пик афишираха връзката си през 2016 г.

Даниела е дъщеря

на прочутия

израелски певец, композитор и текстописец Цвика Пик, който многократно е определян за израелски изпълнител на годината. Той участва в еврейската версия на бродуейския мюзикъл “Коса” и пише песента “Дива”, която печели Евровизия през 1998 г. Цвика не можа да присъства на сватбата заради влошено здраве. През 2005 г. самата Даниела участва в кастинга за Евровизия в Израел.

За Куентин Тарантино това е първи брак. Сред по-дълготрайните му връзки са тези с Мира Сорвино и София Копола. Той обяви преди време в интервю за GQ, че е прекалено отдаден на правенето на филми, така че не му остава време за “светски неща” като например сватба.

“Когато правя филм, не правя нищо друго - каза тогава режисьорът. - Всичко се върти около филма. Нямам жена. Нямам деца. Нищо, което да застане на пътя ми. Целият свят може да отиде в ада и да изгори в пламъци. Не ми пука. Това е животът ми. Това е моят връх Еверест. Направих избор да вървя по този път сам. Защото това е моето време. Моето време да правя филми.”

Сватбата му с Даниела се състоя само дни след като Тарантино приключи снимките на филма “Имало едно време в Холивуд” с Леонардо ди Каприо и Брад Пит в главните роли. Лентата трябва да излезе по екраните догодина.

Куентин Джером Тарантино е роден на 27 март 1983 г. в Ноксвил, щата Тенеси.

Има италиански,

ирландски и

индиански корени

Когато е на 4 г., семейството му се мести в Калифорния. Спомня си, че баба му редовно му говорела за уестърните на Джон Уейн и разпалвала страстта му към киното. Майка му и баща му се развеждат рано. Вторият му баща, който е музикант, също насърчава творческото му въображение. Любимият филм от детството му е “Франкенщайн”.

Напуска училище на 16 години и се записва на театрални курсове, но и там му доскучава и напуска след две години с обещанието, че ще започне работа. Работи като продавач на билети в порнокино. Връстниците му завиждат, но той казва: “Порнофилмите не ми харесват. Харесва ми истинското кино, а не това - противно и евтино.”

Следващата работа на младежа е в магазин за отдаване на видеокасети под наем. Там наблюдава какво хората обичат да гледат и това го насочва към темите, които го занимават като режисьор.

През 1987 г. Тарантино пише и режисира филма “Рожденият ден на моя най-добър приятел”, но той изгаря в пожар. Тази лента обаче е в основата на хита “Истински романс” (1993 г.). Кариерата му на независим режисьор започва с филма “Глутница кучета” през 1992 г., по-късно определен от критиката като “най-великия независим филм на всички времена”. Финансира го, като продава на Оливър Стоун сценария за “Родени убийци”.

През 1994 г. следва нова творба, за която говори целият филмов свят - “Криминале”. Останалите заглавия, които го превръщат в икона, са “Джаки Браун”, “Убий Бил”, “Гадни копилета”, “Джанго без окови”.

Тарантино има коефициент на интелигентност 160. Двете си статуетки “Оскар” печели не като режисьор, а с оригинални сценарии. Някои от чертите на характера му са също толкова ексцентрични, както и филмите му, в които кръвта се лее в гротескни количества. Тарантино обаче е убеден, че екстремното насилие във филмите му няма нищо общо с реалността.

През 2016 г. създателят на "Криминале" получи звезда в Алеята на славата в Холивуд.
През 2016 г. създателят на "Криминале" получи звезда в Алеята на славата в Холивуд.

Режисьорът ненавижда спорта, а гледането на спорт по телевизията определя като “истинско мъчение”. “Не мога да разбера как средностатистическият американец не може да остане три часа в киното, а спокойно гледа 4 ч идиотски мач?”, казва той. Също толкова силно Тарантино мрази и рекламите.

Затова за филмите си измисля собствени марки продукти, които не съществуват в действителност.

Изпитва ужас

от мишки и зайци,

но изпитва непреодолимо влечение към женски стъпала, което личи и от някои повтарящи се като лайтмотив сцени във филмите му.

Скоро след сватбата си Тарантино и Пик посетили Израел във връзка с Ханука. В Тел Авив младоженците отбелязали празника с бащата на Даниела - Цвика Пик. Снимката на израелската музикална легенда в компанията на дъщеря му и новия му зет била първата от много месеци поради здравословните му проблеми. Израелските папараци не пропуснали възможността да преследват новото семейство из Тел Авив, но Тарантино бил приятелски настроен и дори ги поздравил от колата си. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X