Напишете дума/думи за търсене

На 48 г. си тръгна момчето, което живя с усмивка, но с тъжна душа

Иван Ласкин в гримьорната си в Театър “Българската армия”.

"Сбогом, братле...”, това написа във фейсбук Любен Дилов-син минути след като се появи новината, че Иван Ласкин почина на 48 години в навечерието на имения си ден. Стотици приятели и почитатели на актьора писаха в неговия профил. “Поклон и сбогом! Дано намериш покой някъде там с Чочо”, гласят много от прощалните коментари.

Поклонението е на 8 януари от 12,30 ч в столичния храм “Св. Седмочисленици”, съобщиха от Съюза на българските артисти.

“Сбогом, Иван Ласкин! Трудно ни е да вярваме, че това е краят! Съюзът на артистите изказва своите съболезнования на близките на актьора!”, написаха от САБ.

“Иван не беше тъжен човек. Живееше с усмивка и затова ще го изпратим с усмивка. Макар и много рано - каза председателят на САБ Христо Мутафчиев. - Но Иван

беше човек,

който не умееше

да споделя какво

му тежи на

душата,

не можеше да го изкара навън. Много сме говорили, но... А когато душата е тъжна, тялото се разболява”, с тъга сподели Мутафчиев.

Той и Ласкин са приятели още от първите дни на студентството им в НАТФИЗ. “Имаше специфично чувство за хумор, бърз ум, умен мъж, голям мъж, голям приятел”, допълни Мутафчиев.

“Иван много пъти пребори оная с косата. Но този път имам чувството, че самият той не иска да се бори”, каза дни преди края на актьора директорът на Народния театър Мариус Донкин. На таблото в театъра беше сложено съобщение, че Ласкин е много зле и който може, нека дари кръв за него. Тогава във фейсбук отново последва лавина от коментари, в които приятели и почитатели изразяваха подкрепа и стискаха палци на актьора да излезе по-скоро от комата.

Иван Ласкин беше мъжкар. Той

носеше таланта

си от дете

Изключително предан приятел и ще ни липсва много, заяви депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов. “Той беше известно време на лечение при моята съпруга в “Пирогов”, след това беше преместен във ВМА. За съжаление, той не излезе от комата. Иван е от знаковите хора, които ще ги запомним. Той беше прям и казваше всичко директно. Такива хора винаги са на ръба да бъдат отричани, но това са и хората, които са запомняни”, смята Рашидов.

Ласкин в главната роля на Васко в детския сериал от 1989 г. “Васко да Гама от село Рупча”
Ласкин в главната роля на Васко в детския сериал от 1989 г. “Васко да Гама от село Рупча”
“Сбогом, Ваньо. Ще ми липсваш”, така се прости с Ласкин във фейсбук финансистът Илия Лингорски. През 1986 г. той изигра ролята на отличника Женя в сериала “Васко да Гама от село Рупча”, в който главната роля бе на Иван Ласкин. Лингорски, който беше преуспял финансист в чужбина и се върна в България, публикува снимка на двамата от филма.

“В деня, в който Дими щеше да навърши 49, Иван Ласкин реши, че е време да тръгва... натам, където са най-ярките му приятели, мъже, таланти, непреклонни и непремирими духове.... Поклон пред паметта ти, приятелю...

Александра Сърчаджиева, сила и любов... той винаги ще бди над вас”, написа Ива Екимова в социалната мрежа.

“Днес всички скърбим по Иван Ласкин”, написа Азис във фейсбук. “И дълго след това ще жалим с Александра Сърчаджиева. Светъл път на неспокойната ти душа, Иване... И това изпитание за силата на духа си ще пребориш, момиче... Поклон и аплодисменти!”, добави певецът.

Ласкин отдавна има сериозни здравословни проблеми.

В средата на

септември той

беше приет по

спешност

във Втора градска болница. Бе настанен в отделението по гастроентерология. Две седмици преди това актьорът понесе голяма загуба - баща му Славчо почина след кратко боледуване. А това се отразило доста тежко на актьора, разказаха тогава близки до него.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X