Напишете дума/думи за търсене

Бившата годеница на Фреди Меркюри печели 40 млн. паунда от "Бохемска рапсодия"

"Бохемска рапсодия" спечели две награди "Златен глобус", включително и за най-добър филм. СНИМКА: РОЙТЕРС

Мери Остин, която солистът на група "Куин" Фреди Меркюри наричаше "любовта на живота си", ще спечели 40 милиона британски лири от филма "Бохемска рапсодия", съобщи в. "Сън он сънди".

Приходите от филма са вече около 600 милиона лири. Остин ще получи дял от тях заради авторските права, предава БТА.

Когато се запознава с харизматичния Фреди Меркюри през 1970 г., Остин е на 19 години. Тогава той още не е известен. Те заживяват заедно и се сгодяват, но връзката им приключва, когато той й казва, че е гей. Двамата обаче остават близки до края на живота му. Тя се грижи за него, когато се разболява от СПИН.

Фреди Меркюри завещава на Мери Остин 50 процента от бъдещите си печалби. 25 процента получават родителите му и 25 процента сестра му. След смъртта на родителите му дялът на Остин става 75 процента. Тя наследява и къщата му в Западен Лондон на стойност 20 милиона лири, както и по-голямата част от състоянието му от 9 милиона лири.

От бъдещите печалби на група "Куин" Остин наследява около 19 процента.

Мери Остин е на 67 години. Преди шест години тя определи огромното наследство от Фреди Меркюри като "бреме", предизвикало "много яд".

Кинокритиците не одобриха филма "Бохемска рапсодия", но феновете го харесаха. Той спечели две награди "Златен глобус", включително и за най-добър филм. Филмът вече се смята за претендент за награда "Оскар".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X