Напишете дума/думи за търсене

Д-р Валянова: Лазерните терапии дават отлични резултати

Столичната "Хил клиник" притежава голям арсенал от иновативни апарати за естетични терапии, които обхващат сериозен обем от кожни проблеми. Лазерните системи в естетичната дерматология са своеобразна „банка“ за красота, от която можеш да „изтеглиш“ много позитиви. Лазерното подмладяване на кожата представлява най-бързият неоперативен начин за стягане и моделиране без странични ефекти. С помощта на лазерната енергия се третират стрии и белези. За детайли се обърнахме към дерматолога на "Хил клиник" д-р Елеонора Валянова, която има дългогодишен опит с най-новаторските машини в естетичната медицина.

- Д-р Валянова, в какво се крие силата на лазерните терапии?

- Лазерите имат отличен резултат при третиране на проблеми, свързани с качеството и външния вид на кожата. Принципът им е загряване на структури в епидермиса или дерма, за да се постигне желания ефект. Подходящи са за уеднаквяване тена на кожната повърхност, за изглаждане на релефа, за уплътняване и подобряване качеството на кожата. Имат много приложения.

- Кога е добре да започнем с комплекса терапии чрез лазер?

- Зимата е много подходящ за апаратни процедури период. Изисква се определен брой посещения за постигане на оптимален резултат, като интервалът е 3-4 седмици. Общо се правят 4-6 терапии за сезона.

- Може ли да повлияете на стриите?

- Стриите са дефект, който нарушава нормалната кожна структура в дълбочина и поради това не се повлияват от козметични процедури и продукти. Формата и големината им зависят от еластичността на кожата и разтягането, което е упражнено върху нея следствие бременност, рязко наддаване на килограми или мускулна маса. Цветът им се определя от давността – в началото е розов или червеникав при пресните стрии, а с времето загубва пигмент и избледнява. С годините линиите стават по-бели в сравнение с околната кожа. Технологиите, с които разполагаме в "Хил клиник" - Harmony XL Pro и Alma Accent Prime, успешно премахват стрии без значение от давността им.

- Белезите имат сходен произход, отново е нарушена кожата в дълбочина. Може ли да ги заличите до степен, в която не се забелязват?

- Белезите са недостатък, който изисква подобна стимулация на естествените регенериращи процеси в организма. Обикновено след преминали възпаления от акне в процеса на заздравяване по кожата остават атрофични /хлътнали/ белези, случва се да има хипертрофични или келоиди. Хлътналите белези се нуждаят от термична стимулация, за да бъде изпълнена зоната с нов колаген, което постигаме с лазерни и FR-технологии, въздействащи дълбоко и активиращи фибробластите /клетките, които произвеждат нова тъкан/.

- Възможно ли е лазерите да бъдат ефективна и достъпна алтернатива на оперативния фейслифт и избистряне на тена при дами с мелазма?

- В зависимост от проблемите на конкретната кожа (отпускане, бръчки, пигментации, нарушен лицев контур) разполагаме с широка гама модули към апаратните системи, които ползваме в работата си. Q-Switched 1064 лазерът е великолепно решение, защото, без да нарушава повърхността на кожата, нагрява водата и води до лифтинг, уплътняване и избистряне на тена. Веднага след терапията може да се върнете към ежедневните си задължения. Процедура с Er:YAG 2940 лазер много интензивно подобрява структурата на кожата /фини линии, бръчки, отпуснатост, разширени пори/. Изисква се пациентът да спазва определени условия след процедурата и са необходими 3-4 терапии на сезон за оптимален резултат. Pixel RF накрайникът на Accent Prime благодарение на еднополюсната си радиочестота осигурява ресърфейсинг на лицето. Възможно е да регулираме термо- и аблационен ефект в зависимост от спецификите на конкретния пациент за тотален антиейдж подмладяващ резултат. Това прави патентованата микроплазмената технология удобна за персонализирана естетична грижа и подобрява резултатите. Постига се добра ефективност с по-кратък възстановителен период, което е важно за съвременната ангажирана жена.

- Какви са предимствата на апаратните терапии?

- Цената им е по-достъпна от хирургичните корекции, времето за възстановяване е значително по-кратко, а пациентите ценят високо това. Избягват се рисковете и негативите на операцията – болка, белези. Лифтират се всички слоеве на меката тъкан безопасно, може да се третира дори деликатната околоочна зона. Резултатите са отлични, но само в случай, че специалистът има съответните опит и знания.

Консултация с естетичния дерматолог на "Хил клиник" д-р Елеонора Валянова може да запазите предварително на тел. 02 439 3131.

X