Напишете дума/думи за търсене

Шуменският университет с четири нови специалности

С четири нови специалности в ОКС „бакалавър“ ще стартира новата учебна година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Специалността Педагогика на обучението по природни науки ще подготвя учители по учебните предмети Човекът и природата, Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда, Биология и здравно образование.

Обучаващите се в Руска филология и туризъм ще получат познания по съвременния руски език, историята на руската литература и култура, теорията на превода и интеркултурната комуникация, туризма.

Специалността Българистика и медии ще подготвя специалисти в областта на филологическите науки, българистиката, средствата за масова комуникация, журналистиката, PR-а и професионалната комуникация.

Студентите в специалност Сигнално-охранителни системи и сигурност ще получат познания в областта на техническите системи за сигурност, умения за проектиране и способност да се реализират като инженери в сектора за сигурност.

Университетът признава държавните зрелостни изпити, проведени в периода 2008-2019 г., като кандидатстудентски изпити. Предварителен кандидатстудентски изпит е насрочен за 18 май. Възможност е и явяването на индивидуален електронен изпит в удобно за кандидатите време.

Шуменският университет няма да променя семестриалните такси за следващата учебна година и така те остават едни от най-приемливите в страната.

За повече информация: www.shu.bg

X