Напишете дума/думи за търсене

Мариан Вълев харесал Любомира Башева

Любомира Башева и Мариан Вълев на премиерата на филма “Лошо момиче”

Любомира Башева влиза цялата насинена в тъмна стая. Прибира пачка пари в чекмедже и сяда преуморена на леглото си.

Това е една от първите сцени в новия филм “Лошо момиче” - режисьорски дебют на актьора Мариан Вълев. Башева е поканена за ролята от Вълев и тя е специално писана за нея.

“Нямаше кастинг. Докато е пишел сценария, Мариан е знаел абсолютно точно кой иска да играе в този филм и за кого пише ролите”, обяснява Башева. Когато историята била готова, ѝ се обадил, разказал ѝ идеята за филма и я поканил тя да изиграе главната роля. Приела без колебание.

Тя и Вълев се познават от най-успешния български криминален сериал “Под прикритие”. Момичето играе в поредицата, когато е ученичка в XI клас, и въпреки крехката си възраст и липсата на телевизионен опит изиграва проститутка доста умело. В сериала отново влиза без кастинг и отново “виновник” е Вълев.

“С моя приятелка отидохме в кафенето на майка ѝ. Той беше там и си говореха. Поканиха ни на тяхната маса да сe включим в разговора, но аз през цялото време мълчах.

След 20 мин майка ми получи есемес: “Бубето ще участва в “Под прикритие”

Никога не съм си мислела, че по този начин ще ми се случат нещата. И въпреки ролята си беше страхотно преживяване”, спомня си Башева.

Тогава е ученичка в 31-о училище “Иван Вазов” в София с изучаване на английски и немски език. Нямала актьорски опит. Едва година преди да кандидатства в НАТФИЗ, се записва на уроци по актьорско майсторство. Посещавала е школите на Даниел Ангелов и Малин Кръстев.

В “Лошо момиче” красавицата е бивша шампионка по художествена гимнастика, която поема по лош път и попада в бар, където танцува еротични танци.

“Героинята ми е добро момиче, което има своите виждания за света и това какво иска да прави и с какво иска да се занимава. Но е притисната от друг фактор - родителското тяло. И това по-скоро я обърква, затова тръгва в по-лоша посока в живота си. Но според мен тя е свободолюбив човек, отговорен, честен, борбен. Със сигурност е много объркана, но не е лоша”, разказва актрисата. 

За ролята си в лентата Любомира тренира художествена гимнастика и еротични танци в продължение на 5 месеца.

“Леля ми - Лили Игнатова, ме подготви за съчетанието по художествена

гимнастика,

а Бояна Николова ме тренираше за танци на пилон”, обяснява младата актриса.

Това не е първата среща на момичето с художествената гимнастика. Още във втори клас пристъпва прага на залата, но “нещо не ми се получи и се отказах”, признава тя, макар майка ѝ - Камелия Игнатова, също да е световна шампионка по художествена гимнастика.

“Тя е била от ансамбъла тогава, а пък леля ми - индивидуално”, уточнява Башева.

В “Лошо момиче” красавицата си партнира с актьори като Деян Донков, Диляна Попова, Дария Симеонова и със Саня Армутлиева, която, макар сега да е сред най-успешните музикални продуценти в България, е завършила актьорско майсторство и влиза в ролята на майка на главната героиня. 

Продуцентката Саня Армутлиева играе майка на главната героиня в лентата.
Продуцентката Саня Армутлиева играе майка на главната героиня в лентата.

Башева не е търсила съвети от по-опитните си колеги, но пък стояла и ги наблюдавала как работят и си “крадяла”, каквото ѝ хареса. Във филма момичето има общи сцени с Деян Донков, на когото е “страшна фенка” и затова се чувствала респектирана и още по-мотивирана да изиграе ролята си възможно най-добре.

Башева има две сестри - Мила и Елена, и брат - Димитър. Като най-малка дъщеря в семейството актрисата е кръстена на баща си - Любомир.

От доста време има сериозна връзка с колега.

“Имам си приятел, когото много обичам. Казва се Стелиан Радев и също е актьор”, признава момичето. Младежът е по-голям от нея и вече жъне успехи с роля в постановката “Дневникът на един луд” в Театър 199. “Беше номиниран и за “Аскеер”, и за “Икар”, с гордост разказва Любомира.

Напоследък няма много време за хобита: “Преди време обичах да снимам и да рисувам, но в момента по-скоро, като имам свободно време, си почивам, защото напоследък съм много заета”. Обича да гледа филми и сериали, ходи и на театър. Наскоро обаче намерила време да сбъдне голяма своя детска мечта - да свири на пиано. Затова

се записала на уроци по пиано

“От малка си казвам колко много искам да свиря на пиано, но един ден си казах, че явно не искам толкова много, щом още не съм започнала”, разказва актрисата и уточнява, че в момента е съвсем в началото на обучението си.

Любомира е на 22 г. и завършва в НАТФИЗ в курса на професор Атанас Атанасов. Сега с колегите си в академията играе три дипломни представления - “Хора с куфари” от Ханох Левин, Papas in motion от Роналд Рудол и “Ние, духовата музика” по разкази на Йордан Радичков. Наесен зрителите вероятно ще я гледат в сериал, за който само казва, че ролята ѝ е интересна. 

Актрисата сега  завършва НАТФИЗ.
Актрисата сега завършва НАТФИЗ.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X