Напишете дума/думи за търсене

Гергана Стоянова: Заради гласа ми децата ми мислят, че съм секретарка на ЧЕЗ

В дублажното студио
В дублажното студио
Когато Яна я няма, двамата със сина ѝ Боян ходят на кино, измислят си игри.

“Всяка седмица единият разработва тема, която е интересна за другия. И изнася лекция, подплатена с материали, които е успял да събере. Последните задачи, които ми беше поставил, бяха да разуча цялата история на производителите на “Лего”, да му разкажа за живота на Никола Тесла и за актьора Крис Хемсуърт. Както се сещате, нямам много време да се подготвям добре. А той чете и по моите теми, защото се съмнява (основателно), че ще успея да се задълбоча. И ми прави забележки. На лекцията ми за “Лего” говорих, говорих и по едно време той ми вика: “Нещо за пожара да ми кажеш? М? Пожара във фабриката?” Едва вързах четворка на презентацията”, казва с усмивка актрисата.

Дъщеря ѝ все още не ѝ е казала мнението си за ролята на д-р Поли Грънчарова. А синът ѝ не спестил критиките си.

“Боян ме застреля: “Видях те, засмя се фалшиво и на мен ми стана безинтересно.” Не е много ласкаво, нали? Те въобще.. и двамата си имат свой живот. И аз вкъщи не им обяснявам къде се снимам или озвучавам. Те ме чуват непрекъснато така или иначе и знаят, че това работя”, казва тя.

Не са липсвали и забавни случки, свързани с това, че гласът ѝ звучи на много места.

“Най-много се забавляваме, като

ползваме българскaта GPS програма на гугъл с моя глас

Винаги спорим с нея и я обиждаме. А един ден им правих кекс, децата ми бяха по-малки. Токът спира няколко пъти и накарах Яна да се обади на ЧЕЗ да пита има ли повреда на нашата улица и ще имаме ли ток вечерта. Моят глас в слушалката страшно ги възмути: “Здравейте, това е централата на ЧЕЗ - България.” Боян каза, че явно аз съм секретарката на ЧЕЗ и много добре знам какво става с тока. И ако може, да спра веднага с тези смешки, защото са гладни и си чакат кекса, докато аз си играя на техен гръб. Той беше на 5, а Яна на 9”, разказва през смях Стоянова.

За останалите хора също е странно, когато я видят и чуят. В магазините я гледат втренчено, когато заговори, и “виждам как започват да се напрягат да се сетят къде са чували този глас. А се е случвало точно в този момент да звуча по радиото или телевизията зад гърба им.” Заради ролята ѝ в реклама на прах за пране често я питали дали носи в чантата си течен препарат.

“И, разбира се, за турските сериали много често са ми се обаждали да ме питат какво ще стане нататък”, разказва тя, тъй като озвучава и много филми.

В ученическите години Стоянова се ориентира в друга посока – учи моден текстил. Имала е и периоди, в които се е обличала само с дрехи, които тя е шила. Сега няма време за шиене и е прибрала платовете и машините в стая. Но пък има планове за модна колекция. Идеята е готова, но си чака правилното време, за да се осъществи. “Но тъй като аз ще шия всичко, явно плановете отиват за лятото”, казва тя. Тъй като всекидневието ѝ е натоварено с куп ангажименти, тя има стриктен график както за работата, така и за почивките си. Признава обаче, че се уморява само физически, защото интересните и разнообразни занимания държат психиката ѝ в кондиция.

“Ужасно ме е яд, когато трябва да си лягам вечер, а имам нещо много интересно да правя. Измореното ми тяло невинаги може да понесе предизвикателствата на ума. Най-важното, което научих през годините, беше това – не гледай живота отстрани, докато правиш планове. Хвърляй се и опитвай всичко, което те вдъхнови! Няма нещо, което да не можеш да направиш. Намери начина! И го намирам. Аз съм щастлив човек!”, казва Гергана Стоянова.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X