Напишете дума/думи за търсене

Каква прическа да изберете за пролет/лято 2019: съвети от стилисти

Пролет и лято - времето, когато все по-слабо се тормозим от работни ангажименти и все по-често си припомняме слънчевия бряг, лежерните дрехи и кристалните коктейли. Ето и още една крачка към съвършеното щастие - новата прическа. Не отлагайте тази крачка и се заредете с чудно настроение още днес. 

Модни нюанси на този сезон

Сред основните тенденции на пролетта и лятото на 2019 г. попадат естествените нюанси, пастелните цветове и техниките, които подчертават чертите на лицето. Модни цветове и характеристики на този сезон:

• Пастелни нюанси на синьо, розово и коралово.

• Изяснени черти на лицето.

• Млечен шоколад.

• Платинена блондинка.

• Червени нюанси.

• Черно като въглища.

• Изгоряла мед.

• Заслепяване на нишките.

• Пепелявата блондинка.

В много отношения наситеността и яркостта на цвета, неговото възпроизвеждане и полутонове зависят от изходните материали. По-добре е да се възложи боядисването на косата на професионални марки, които не само оцветяват, но и се грижат за косата. Например боя за коса L'Oreal от серията Professionnel съдържа хранителни елементи, които създават допълнителен блясък и осигуряват блестящи къдрици.

Вижте и изберете подходящи материали за боядисване на коса тук.

Прически от водещи стилисти

Обърнете внимание на бретона. Модели с ултра къси бретончета видяхме на шоуто на Prada и на това на Valentino.

Има много варианти на модерен бретон и може спокойно да изберете и експериментирате с дължина, дебелина и асиметрия. Сред най-популярните ще бъдат издължени и тънки бретони, "скъсани пикси", плоски и къси, прави под веждите или разделени на две страни.

Друга тенденция на пролет-лято 2019 г. е стайлингът с мокър ефект. Такива прически са в пълна употреба при Balenciaga, Marni, Off-White, Victoria Beckham, Balmain, David Koma. Тук също може да има различни вариации: от меки къдрици до ефекта „само от душ“. Важното е да оставите корените колкото се може по-гладки и да разресвате косата назад.

Традиционни за пролетта и лятото са късите прически. От няколко сезона една от най-модерните прически остава боб. За по-женствен и лек вид ще подхожда удължен боб с меки къдрици.

Препоръки за избор

Изборът на нова прическа трябва да отчита не само модните тенденции, но и личните характеристики. Структурата на лицето и формата на главата, дебелината, текстурата и цялостното качество на косата са ключови фактори при избора на прическа.

X