Напишете дума/думи за търсене

Как да изгоним миризмата от кутиите за храна

Предпочитате на обяд да консумирате домашно приготвен обяд и затова си го носите всеки ден в работата в пластмасови кутии. Но след време усещате, че те поемат много от ароматите на храната. Ето няколко начина да се справите с проблема с домашни средства.
* Махнете остатъците от храна с хладка вода, а не с гореща, защото може да останат петна. Напълнете кутията с гореща вода и добавете чаена лъжичка сода за хляб. Затворете и оставете така цяла нощ. На сутринта изплакнете.

* Натрийте вътрешната част на кутията с лимон и оставете за 30 - 40 минути. Като алтернатива може да използвате лимонена киселина.
* Екстрактът от ванилия също върши работа. Напълнете кутията с вода и капнете вътре няколко капки от него. Оставете за няколко часа, преди да изплакнете.
* Същото може да направите, като добавите оцет. Оставете за през нощта, а на сутринта измийте.

* Миризмата ще изчезне, ако поставите вътре парченце от дървени въглища или няколко таблетки активен въглен. Трябва да престоят вътре няколко дни.
* За ден - два може да оставите в кутията сол, след което трябва да я изплакнете обилно с топла вода.
* Работа върши и утайката от кафе. Натъркайте с нея добре вътрешността, затворене и оставете за една нощ. Измийте с препарат за съдове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X