Напишете дума/думи за търсене

Полезни съвети за домакини

Миризмата в хладилника може да се отстрани с активен въглен. Вземете малко бурканче, пробийте дупчици на капака, напълнете го с активен въглен и го затворете. Таблетките могат да бъдат натрошени - 20-25 броя. На всеки два или три месеца въгленът трябва да се сменя.

Миризмата на риба (пушена, пържена и т.н.) се премахва лесно с оцет. Измийте ръцете си със сапун и обилно с оцетна водичка.

Месото не трябва да се соли по време на готвене, тъй като от солта протеините набъбват и месото се втвърдява. Посолете малко преди да свалите от котлона.

На говеждото месо, освен основните подправки - сол, черен пипер и целина, винаги добавяйте захар (на 1 кг. говеждо - 1 супена лъжица). Така вашите котлети винаги ще бъдат много сочни.

Ако сте пресолили супата, сложете в нея един цял варен картоф, той ще поеме солта. Месния бульон посолете 30 минути преди края на варенето, рибния в началото, гъбения в края.

Когато размразявате месо, полейте го с малко оцет. Той не само ще направи месото по-нежно, но и ще помогне за по-бързото му размразяване.

Никога не оставяйте бананите при други плодове, защото изпускат газове и останалите плодове могат по-бързо да презреят.

Съд, в който се е натрупал котлен камък, може да почистите с оцет. Напълнете го с разтвор от вода и оцет в съотношение от 50:50 и оставете течността да заври.

Не изхвърляйте водата, в която сте варили картофи или макарони, с нея може да поливате стайните растения. Хранителните вещества, които тя съдържа ще им харесат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X