Напишете дума/думи за търсене

"Галакси инвестмънт груп" с награда за реновацията на InterContinental Sofia

Константин Бояджиев, снимка: Николай Литов, сп. Идеален дом

Петзведният хотел е на трето място по качество на услугата сред общо 150-те най-луксозни обекта от веригата в Европа

Големият победител в тазгодишното издание на първия и най-голям интериорен конкурс в България, организиран от сп. "Идеален дом", е пловдивската "Галакси инвестмънт груп". Отличието беше връчено на инвестиционната компания за реновацията и реконструкцията на петзвездния хотел InterContinental Sofia. На официалната церемония по награждаването присъстваха много официални лица, сред които кметът на София Йорданка Фандъкова, главният архитект на столицата Здравко Здравков, представители на браншовите организации на архитектите и др.

За да отговори на последните тенденции в бранша и на високите стандарти на оператора, сградата е изцяло реновирана от "Галакси инвестмънт груп", като в контекста на съществуващата сграда е изградено напълно ново крило. Така хотелът вече разполага с общо 194 стаи, които се отличават с елегантен дизайн и луксозни петзвездни допълнения без аналог у нас. Уникален за България е и Президентският апартамент, заемащ 268 кв. м. на последния етаж, осигуряващ несравним комфорт на своите гости. Той може да бъде резервиран отделно или заедно с прилежащите му два апартамента, предоставяйки възможност за отделяне на целия седми етаж на хотела, което го прави идеално място за визити от най-високо ниво.

„Водещ принцип на екипа при реализацията на проекта беше отношението към детайла във всеки етап на реконструкцията, довършителните работи и обзавеждането. В този процес взеха участие утвърдени специалисти, сред които проектанти, дизайнери и консултанти, които приеха предизвикателството да направят този проект възможен“, сподели по време на церемонията управителят на "Галакси инвестмънт груп" Константин Бояджиев. Той допълни, че едва година след откриването си Intercontinental Sofia вече е символ на най-висок хотелски стандарт и безкомпромисно качество. „Поредното доказателство в тази посока е фактът, че хотелът в София е на трето място по качество на услугата сред общо 150-те най-луксозни обекта от веригата в Европа“, сподели той.

InterContinental Sofia е част от InterContinental Hotels Group (IHG®) - водеща компания в хотелиерската индустрия, с повече от 400 000 служители, работещи в 100 различни държави. Към момента IHG® има 5603 действащи хотела по света и 1859 в процес на изграждане.

X