Напишете дума/думи за търсене

Аня Пенчева и Стефан Данаилов в любовен тандем

Данаилов като безумно влюбения в Лидия Чарлз, й казва "моя звезда си ти", а тя му обещава, че тази вечер ще играе за него.

Пиесата „Актрисата“, с която Аня Пенчева изкушава Стефан Данаилов да се върне отново на сцената на Народния театър и да й партнира, всъщност е една рамка, в която тя сияе.

Изнася цялото представление на плещите си, а всички около нея блестят с отразена светлина. Дори и самият Стефан Данаилов, чиято роля е десетминутна, но наситена с много смях и самоирония.

Това е нейната пиеса!

Аня Пенчева и Стефан Данаилов в "Актрисата"
Аня Пенчева и Стефан Данаилов в "Актрисата"

Две в едно е Аня– хем звезда, която слиза от сцената, а заедно с това показва великолепно изпълнение по Чехов. Сценографията е семпла и въздействаща, прехвърляйки Аня от сцената с чаша коняк и халат в гримьорната до руска аристократка, която се прощава с градината си.

Най-любопитното!

Мастера си е пуснал коса до раменете за ролята,

а Аня е все така предизвикателно къдрава. И показва прекрасни крака в една пикантна сцена...

Когато започнаха репетициите на „Актрисата“, Данаилов и Пенчева имаха спор. Тя твърдеше, че текстът на Питър Куилтър е комедия, а Стефан, че е драма. Интригата е проста. Актриса решава да слезе от сцената и е съблазнена от идеята да се оттегли в Швейцария със своя обожател от 30 години – заможен банкер (Стефан Данаилов). Дали ще й се случи...

И двамата са прави

Има наистина много смешни и пикантни реплики, но в основата е драмата на една актриса да напусне сцената, да се сбогува с публиката си, да се лиши от своя най-силен наркотик – аплодисментите!

Аня изиграва перфектно тази раздяла, сбогувайки се със своята публика с роля във „Вишнева градина“ на Чехов. Когато тя произнася прощалната си реч към своята публика, търсейки думи, възкликва: „Къде е Чехов? Проклети драматурзи! Винаги са мъртви, когато ти трябват!“

„Той има секс либидо на тийнейджър“, възкликва Лидия (Аня), защитавайки избора си да отиде с Чарлс/Ламбо в Швейцария

Бившият съпруг на Лидия иска прощална целувка, но нещата се разгорещяват.
Бившият съпруг на Лидия иска прощална целувка, но нещата се разгорещяват.

Драматургът е заложил много забавни капани, в които да блеснат всички актьори. И те се справят прекрасно! Това са Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов.

А Стефан Данаилов в своите 10-ина минути на сцената

успя да сътвори сензация

Първо излезе яхнал с някакъв извънземен скутер, който святкаше и бляскаше. Тази ситуация с възможностите на бъдещия съпруг беше ловко преплетена в репликите на актьорите. И отиграна с чувство за хумор.

Накрая саркастичният бивш съпруг на актрисата (в ролята Кирил Ефремов - много убедителен като пълен с ирония  бивш) предупреди, че отивайки с богатия банкар в Швейцария, ще напълнее. Като него! Хитра сцена! Тогава Ламбо се пошегува, като показа черна тениската си с надпис „Аз преборих анорексията“.

Данаилов заряза извънземни скутер излезе при аплодисментите без него.

Благодари на публиката на крака. Отново и отново.

Много цветя, макар и по сценарий гримьорната на актрисата да е отрупана. На сцената се случи същото.

Дали Лидия/Аня ще замине за Швейцария, при шоколада и спокойния живот.

Знаете ли например коя е най-страшната театрална клетва?

"Да си забравиш репликата дано!"

Наистина ще се веселите и ще тъгувате с "Актрисата"

Гледайте „Актрисата“

Спектакълът гъмжи от хрумки и закачки и както самият Данаилов обещава до премиерата на 7 юни още ще репетират и всичко ще е блестящо.

Историята

„Актрисата“ на много награждавания и шумно аплодиран по света и в България драматург Питър Куилтър е комедия, която достига и драматични обертонове. Актрисата Лилия Мартин, в чиято „кожа“ влиза знаменитата Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се „завихрят“ шеметни ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената. Като на своеобразен парад покрай актрисата „дефилират“ нейният по-млад бивш съпруг Пол(Кирил Ефремов) и настоящият й застаряващ годеник Чарлс (Стефан Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър( Иван Панев), влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лилия Мартин предизвиква във вълнението си. Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея – или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата? А на любовта, ако я има?

Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и големия Стефан Данаилов като постановчик на „Актрисата“, ще разкрием и още театрални загадки, най-важната от коите е: колко силна е магията на театъра!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X