Напишете дума/думи за търсене

Апартамент с кухня невидимка (галерия)

Снимки pufikhomes.com

Собственичката на това жилище в Москва е запалена пътешественичка, която обича да посещава страни извън традиционните маршрути. Затова сред аксесоарите в дома има предмети от интересни точки на планетата, например картини от Северна Корея, Лаос, Куба, килими от Иран, скулптура от Колумбия.

Всички тези трофеи обаче имат нужда от сцена и затова, когато дамата купува апартамента с площ 53 квадратни метра, пожелава да го превърне в стилно платно, върху което да изяви вижданията си за декорация. И никак не е странно, че дизайнерката Ирина Киреева избира бялото за основен цвят.

Но главното предизвикателство е било свързано с малкото пространство, в което да се намери пълноценно място за всички зони, включително за голяма гардеробна. Киреева е решила проблема с няколко важни промени - отказване от класическа кухня, усвояването на балкона и използването на лъскави и огледални повърхности, които заедно с бялото увеличават визуално обемите.

В крайна сметка кухнята е станала бокс, скрит зад подвижна преграда с огледало, а през врата със същия дизайн се влиза в спалнята, до която е обширната гардеробна. Бившият балкон е превърнат в малка кокетна библиотека, пред която е масата за хранене. Сега жилището прилича на изискана художествена галерия, в която привкусът на класически стил създава специална атмосфера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X