Напишете дума/думи за търсене

Verano Azur Глера разкрива вкуса на лятото

Новото вино в семейството на New Bloom Winery дава смела заявка да се превърне в хитовата напитка този сезон

Любимата марка вино на звездите Verano Azur вече се предлага в нова разновидност – Verano Azur Глера. Производителят от New Bloom Winery този път изненадва, предлагайки ни модерен прочит на италианския сорт Глера. От него в Италия се произвежда така популярното просеко. Но в серията Verano Azur ще го открием в „тих“ вариант – т.е. без балончета.

Избата се наложи като една от най-модерните у нас, която не спира да провокира любопитните винени ценители. Серията Verano Azur е за влюбените в живота; за тези, които му се наслаждават с малките неща. Брандът от години налага нов стил в консумацията на вино и не само по име и дизайн напомня на плажа, морето, лятото, но и по вкусови характеристики.

Професионалните дегустатори го описват така: красив златисто-зелен цвят и нежен аромат на жълти цветя и нюанси на кайсия, праскова и дюля. Приятна свежест, която гали небцето като летен бриз по кожата. Виното показва фини сортови нюанси на пролетен цвят, цитрус, бяла ябълка. Вкусът се характеризира със свежа атака, осезаемо сочна дължина, плодова хармония и много апетитен финал. Приятно като аперитив, Verano Azur се съчетава вкусно с паста, ризото, сладководни раци и риби, пиле, прошуто, сухи специалитети, яйца и меки сирена – бри, камембер, бяло сирене… може би най-добре на плажа. Ще го разпознаете по цветните етикети, запазена марка на Verano Azur – този път в топло жълто.

New Bloom Winery е единственият производител в България, който предлага у нас Глера без мехурчета. Това е поредното нестандартно предложение от производителя, който залага на малко популярни сортове. Освен с Глера избата работи с немските Дорнфелдер и Регент, които присъстват в сериите PIXELS и FacetoFace и дават много добри резултати при отглеждането си в България. Буквално името на избата New Bloom Winery означава нов разцвет. Екипът й си е поставил за цел да прави вкусни вина, които да задоволят изискванията както на винения познавач, така и на хората, които тепърва започват да консумират вино.

X