Напишете дума/думи за търсене

Ед Шийрън - влюбеният мъж, който построи село за любимата си

 
Ед Шийрън пее с Бионсе
Ед Шийрън пее с Бионсе

Шийрън обаче винаги е казвал, че няма отношение към парите. Използва толкова, колкото да си осигури спокоен живот, а останалите раздава на нуждаещи се. В неговия случай става въпрос за 47 млн. паунда, с които си е купил 22 имота. Не във всички възнамерява да живее. Част от тях са станали негови само защото предишните им собственици са имали претенции какво строи или защо шуми съседът Шийрън в своя дом. Така с течение на времето фермата му в родния Фрамлингам се превръща в минисело, тъй като

изкупува на двойно

и тройно по-високи

цени къщите на

съседите си

В сградите до кръчмата му в Лондон пък вече не живее никой. Което, разбира се, не означава, че междусъседските главоболия на музиканта са приключили.

Най-новият проблем е как да използва бъбрековидното си езеро. Преди години той харчи около половин милион паунда за изграждането му в средата на лозето си. Идеята е да бъде водоем за животните в района. Става толкова хубаво, че музикантът иска да може да го ползва и за къпане и риболов. Съседи обаче са против и общинският съвет му отказва разрешение. За да се предпази от любопитни погледи, Шийрън огражда езерото със стена от сламени бали.

Преди това съседи осуетяват плановете му да направи голям параклис в своя двор, в който да се ожени. Затова се венчава за Чери тайно в местна църква по Коледа.

Шийрън целува съпругата си Чери, за която тайно се ожени по Коледа. Музикантът направи минисело, в което да живее с нея, снимка: Instagram
Шийрън целува съпругата си Чери, за която тайно се ожени по Коледа. Музикантът направи минисело, в което да живее с нея, снимка: Instagram
Въпреки проблемите, които има с част от съселяните си, музикантът продължава да храни симпатии към хората от Фрамлингам и да им помага. Благодарение на неговите дарения магазинчето в центъра на селото за вещи втора ръка, които се продават с цел благотворителност, се е превърнало в световна забележителност. В него идват клиенти от Нова Зеландия, Канада и дори Азия, които са фенове на Шийрън, и искат да си купят нещо негово като например пуловер за 250 паунда или яке от едно от неговите турнета за 300 паунда. Продавачката признава, че така вече са успели да спечелят 100 000 паунда за местния старчески дом.

"Ако живеех в Централен Лондон и излизах с различни хора, нямаше да бъда сигурен дали са с мен, защото съм известен, или са ми истински приятели", обяснява Шийрън. В родното село такива проблеми няма. С повечето от трите хиляди жители на Фрамлингам се познава от детските си години. В него среща бъдещата си съпруга и мястото го вдъхновява да напише своя хит “Замък на хълма”.

Затова неслучайно в близък до селото парк Шийрън сложи край и на световното си турне преди години с два концерта в края на август. Билетите, разбира се, бяха разпродадени, но музикантът беше

осигурил 1100

пропуска за деца

от училището,

в което е учил

На много от съучениците си пък дава работа в своята ферма.

“Известността въобще не го е променила. Той продължава да е много земен и да идва тук”, казва съдържателката на местна кръчма. Преди дни е завел за по бира в нея британския рапър Стормзи. Преди това е бил там с американската суперзвезда Тейлър Суифт и бившата приятелка на Григор Димитров Никол Щерцингер.

“Той е един млад и успял човек, който може да живее, където си поиска по света, но е избрал да остане в родното си село. Вкарва доста пари в него чрез своите благотворителни организации и затова трябва да бъдем по-снизходителни към малките му строителни прегрешения”, смята местен общинар.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X