Напишете дума/думи за търсене

5 драстични промени, които се случват в тялото, когато преяждаме

Преяждането е най-честото заболяване при хранене при възрастните и може да има сериозни здравни, психологически и социални последици.

Не забравяйте, че здравословният живот е щастлив живот.

Стомахът се разстройва

Храната, която ядете, трябва да ви осигури енергия и всички отпадъци трябва да излязат от тялото. Целият процес се нарича храносмилане. Така че, когато преяждате, тялото „шофира“ в скоростната отсечка. Това може да предизвика често ходене по голяма нужда и дори диария.

Ако се сблъскате с този проблем, не забравяйте да се хидратирате достатъчно. Кокосовата вода може да бъде еликсир в подобни случаи.

Тялото се усеща като в сауна

Ако ядете повече от обичайното, метаболизмът развива лудешки обороти. Сърдечният ритъм се покачва и започнете да се потите изобилно, сякаш сте в сауната. За съжаление, няма какво да направите, за да спрете забързания метаболизъм. Той просто трябва да си свърши работата.

Въпреки това, за да се чувствате малко по-добре, ако усетите такъв пристъп на покачване на вътрешната температура, може да вземете студен душ.

Образува се много газ

Когато ядете храна, заедно с нея поглъщате доста въздух, което може да се увеличи, ако пиете газирани напитки по време на хранене. Тялото също произвежда газ, когато усвоява продуктите.

За да намалите количеството на въздуха, достигащо до стомаха, препоръчително е да ядете бавно и да дъвчете добре храната. Но ако се чувствате подути, бързото ходене може да помогне за освобождаването на газа.

Неспокойни

Преяждането може да ви накара да се почувствате сънливи, но истината е, че ако преядете, това може да ви накара да се почувствате неспокойни и безсънни. То може да „повреди“ циркадния ви часовник, като помага на тялото да освобождава хормони, които регулират съня. Освен това, ако храната е високовъглехидратна и дори и да сте заспали навреме, през нощта, когато нивото на захарта в тялото падне, може да се събудите отново гладни.

Най-доброто нещо, което трябва да направите, за да избегнете подобна ситуация е да избегнете хранене преди лягане. Но ако вече сте направили тази грешка, тогава затъмнете спалнята колкото можете и пуснете климатика.

... и замаяни

Ако преядете, световъртежът е нещо, което също може да се появи в картинката. Това е така, защото за храносмилане на храната метаболизмът се ускорява, както и сърдечният ритъм.

За да се чувствате по-удобно, пийте много течности и почивайте, докато усещането утихне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X