Напишете дума/думи за търсене

Яна Маринова и София Бобчева в нов български екшън

София Бобчева влиза в ролята на мацка от 80-те години, която ще попадне в плен.  СНИМКА: ФОТОКРЕДИТ НА ПРОДУКЦИЯТА “ЕКШЪН”

Японски, руски и еврейски мафиоти в престрелка за диаманти в България

Яна Маринова е секретарка на еврейски филмови продуценти, а София Бобчева - мацка от 80-те години. Двете са част от екипа на новия филм “Екшън”, който зрителите ще видят наесен по кината. Сюжетът се заплита през историята на три хлапета, които истински се възхищават на екшън звезда на име Джон Кел от любимия си филм “Турбо ченгета”. Години по-късно Кел е наркоманизирал се актьор, който идва в България и започва да снима филми. Трите хлапета, вече превърнали се в зрели мъже, срещат кумира си Джон Кел и му предлагат да направят свой римейк на любимата си лента от детството. В продукцията София Бобчева ще влезе в кожата на мадамата на Джон Кел - руса, секси и пленена. С роля във филма е и Яна Маринова, за която режисьорът Радослав Илиев казва: “Евала, че ми се нави на глупостите”. С голям опит пред камера е и Константин Гергинов - едно от децата в продукцията. Той е познат на публиката с ролите си в “Скъпи наследници”, “Смарт Коледа”, “Тими”. Сега ще бъде един от главните герои в детските му години. Японец, кореец, руснаци, евреи също вземат ключови роли в екшън сюжета на филма. “Всеки си говори на неговия си език”, уточнява режисьорът. В заплетения сюжет зрителите ще видят трафик на диаманти, пране на пари и сблъсък на три мафии (японска, руска и еврейска). Това е дебютен филм за Радослав Илиев като режисьор. Сценаристът Владислав Чепилов - Тео е натрупал опит в продукции като “Под прикритие” и “Дъвка за балончета”, а сега прави дебюта си като индивидуален сценарист в “Екшън”. Част от актьорите също нямат опит в киното. Лентата е снимана лятото на миналата година. Сега предстои участие на филмовия фестивал “Златната роза”.

“Отиваме там на олимпийския принцип, не държим да спечелим. Филмът не е фестивален, просто забавление и намигване към зрителя”, казва режисьорът на лентата Радослав Илиев.

Премиерата за голямата публика ще бъде на 25 октомври.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X