Напишете дума/думи за търсене

Знаци, че детето ви е стара душа

Едно от най-красивите неща, на които са свидетели родителите, е да наблюдават порастването на детето си и съзряването му в живота.

Ако забелязвате, че детето ви не се вписва в типичния стереотип на своята възрастова група, може да имате подръка стара душа, която е избрала вас за майка и баща.

Макар и странно и объркващо в началото, детето със стара душа е една от най-големите и неочаквани благословии, които животът може да ви предложи. Не само заради вродената му мъдрост, но и за стабилността и спокойствието, които то носи със себе си.

Как да разберете дали вашият наследник е със стара душа?

Все едно не е от тоя свят

Не може да го назовете точно, но сте наясно, че има нещо, което не може да обясните. Все едно то идва от друго време и от друго място.

Мечтателно и замислено

Докато другите родители ритат топка с хлапетата и постоянно са с тях на поредната детска площадка, вашето дете изглежда уединено, мечтателно и съзерцателно. С други думи, малчуганът често е в замислено състояние, тихо погълнато в собствения си медитативен свят.

Полага усилия, за да се впише компанията на връстниците си

Въпреки че обикновено се опитва да се впише сред връстниците си, ако детето ви е стара душа, то често ще губи интерес към разговорите, интересите и драмите на хлапетата от неговата възраст. Понякога това може да доведе до тормоз и сбиване, особено в училище, и често детството и пубертетът му минават като аутсайдер.

То обича да общува с по-възрастни от него хора

Ако детето ви е стара душа, ще забележите, че то често търси компанията и вниманието на по-възрастни хора. В училище то обикновено ще комуникира с ученици от по-горните класове, а в семейния социален живот ще търси общуване с баби и дядовци и приятели на родителите си Това е така, защото психологически те са на едно и също ниво.

За него не съществуват авторитети

Децата със стара душа може по грешка да се възприемат като привърженици на анархията. Те са много интелигентни, проницателни и наблюдателни и не се подават на сляпо подчиняване на властта, отколкото останалите деца. Инстинктивно се чувстват като равнопоставени на по-големите деца. Докато растат, децата със стари души може да си навлекат неприятности с неспазването на социалната йерархия, тъй като не могат да се примирят с порочните, недостатъчни и нелогични изисквания на обществото, с които често се сблъскват.

Склонно е да прекарва много от времето си само

Ако детето ви е стара душа, ще бъде трудно да се интегрира в социалните кръгове на неговата възрастова група. Съчетано със съзерцателната му природа, хлапето съ стара душа често прекарва време само, въпреки добре развитите си социални умения и качества. Това не е така, защото детето е тревожно или депресивно, а просто защото се чувства удобно в собствената си компания и рядко трябва да зависи от всеки друг, за да му осигури наслада и радост.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X