Напишете дума/думи за търсене

Висока талия и тоалети без излишни детайли - новата мода

Висока талия и тоалети без излишни детайли ще са водещ тренд за пролетта и лятото догодина

След Ню Йорк Седмицата на модата се прехвърли и в Европа. Вече минаха дефилетата в Лондон и Милано и дизайнерите показаха своите предложения за пролетта и лятото догодина. Определено са доста по-интересни и разчупени откъм идеи в сравнение с представените колекции зад океана. Част от показаните тенденции са продължение на идеи, които присъстваха и тази година, други са позабравени, но добре познати линии. Има и концепции, които отдавна не са се появявали на модния подиум. Може би най-интересният и различен тренд е изчистеният силует, който на пръв поглед изглежда скучен, но е толкова стилен, че със сигурност ще допадне на всяка жена, която обича запомнящите се и ефектни дрехи. 

Широки дрехи

На наградите "Оскар" тази година, наред с обичайните вечерни тоалети, холивудски звезди разходиха по червения килим и доста различни на вид дрехи - широки рокли, които са далеч от представата за подчертаване на женската фигура. А както се знае, тези церемонии винаги са предвестник на актуалните тенденции. Така че сега съвсем закономерно в колекциите на дизайнерите се появиха широки дрехи. Този път те са различни от обемистите модели, които бяха показани в колекциите за тази година. Няма го и баланса, който се търсеше в аутфита - едната дреха да е широка, другата да е тясна. Новата концепция за следващите пролет и лято е целият ансамбъл да е от широки облекла. Панталони с развяващи се крачоли се носят с дълги и доста големи като размери ризи и пуловери. Разкроени поли се съчетават със свободно падащи блузи и същите якета или сака. Могат да се комбинират и две рокли една върху друга с различни дължини, а отдолу се добавя и панталон. 

 

Изчистен силует

Абсолютно изчистени линии, без никакви излишни детайли се превръща в новия шик, който ще властва следващата година. Тоалетите са съвсем семпли, а ефектът идва от скъпите материи и комбинацията на дрехи в поне три различни цвята. Панталоните са с висока талия и прави крачоли, ръкавите на ризите се подават под тези на саката. Мантата са прави или леко вталени. Роклите в различни тонове наподобяват дизайна на класическата малка черна рокля. 

Етномотиви

Етномотивите съвсем за кратко бяха извадени от дамските гардероби, но отново ги върнаха. Пъстри и атрактивни, те са напълно в тон с лятото, внасят свежа визия и настроение. Бюстиета са добавени към дългите широки поли. Волани и съчетание на различни цветни десени внасят допълнителен колорит.

Бяло и черно

Черното обикновено се носи в студените дни, но сега го показаха на модния подиум и за топлите месеци. То не присъства като отделна част от облеклото, догодина ще бъде актуално целият аутфит да бъде тъмен. Налага се и бялото, което не е новост, но в новите колекции се забелязва доста осезателно. 

Милитъри

Елементи от войнишки униформи се превръщат в акцент в милитъри модата, която ще е сред водещите тенденции. Пагони, метални копчета, характерни колани и пастелни тонове са използвани при много от облеклата. Касинките, които вече се срещат основно като част от костюмите на медицински сестри за Хелоуин, са превърнати в шапки. Ризите пък приличат на болнични престилки, а връхните дрехи - на халати. 

Комбинация на десени

Комбинацията на различни десени в никакъв случай не е откритието на изминалите дефилета, но е линия, която трайно се налага в женския гардероб. В общи линии няма принтове, които не могат да бъдат съчетани помежду си. Животински краски се носят с флорални мотиви, точки се напасват с карета и райета. И това важи както за всекидневните облекла, за деловите тоалети, така и за вечерните рокли. 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X