Напишете дума/думи за търсене

Места и неща в дома, които може да крият опасности за здравето - втора част

За да е домът най-спокойното и комфортно място за семейството, е необходимо не само интериорът и декорациите да са в желания стил. Особено важно е микроклиматът да е добър и за него трябва ние да се погрижим. Вчера разказахме за 5 места и неща, които крият опасности, днес е ред на още пет.

Кухнята
Дървената дъска за рязане е източник на различни видове батерии, особено тези от сурово месо, които удобно виреят в цепнатините. Затова я мийте редовно с подходящи препарати и гореща вода.
Обърнете внимание и на гъбите за миене и на кърпите в кухнята. Те също трупат различни бактерии, които може лесно да разпространите из цялото помещение. Сменяйте ги често!

Гараж
Ако имате такъв, внимавайте какви препарати съхранявате там. Проверявайте редовно всички съдове - туби, метални контейнери, чували и т.н. за пукнатини, корозия, механични наранявания, които биха могли да доведат до теч на химикали. Изгорелите газове са не по-малка опасност и заради всичко изброено е важно да проветрявате.

Препарати за почистване
Има изключително агресивни, които може да навредят не само на кожата, но и на дихателната система. Избягвайте използването на такива с амоняк, особено ако в дома има малки деца или бременни!

Стари строителни материали
Ако къщата или сградата, която обитавате, е по-стара, е много вероятно в материалите, с които е изграждана, да има олово или азбест. Консултирайте се със специалист по въпроса и ако се констатират подобни материали, подменете каквото можете.

Килим и мокет
Те са като магнит за прах и мръсотия и са особено опасни за хора с алергии и освен това ако са с по-ниско качество, може да отделяТ вредни вещества.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X