Напишете дума/думи за търсене

Българка е най-красива в ЕС

За първи път в историята на конкурса

Впечатлих журито с ръченица, сподели красавицата Яна Средкова 

Българка е най-красивата омъжена жена в Европейския съюз.

Майката на три деца Яна Средкова безапелационно грабна титлата в конкурса MRS Europe 2019, който се проведе в началото на октомври на Канарските острови. Общо 25 участнички се борят за престижното отличие, но само нашенката успява да стъпи на върха.

Яна с народна носия / Снимки: Личен архив
Яна с народна носия / Снимки: Личен архив

"Победата беше неочаквана за мен, тъй като конкуренцията беше много сериозна. Повечето участнички бяха с три деца и имат сериозни професии. Конкурсът тази година беше посветен на борбата с домашното насилие. Имаше дебати по темата, а всяка от нас изнесе доклад, като аз впечатлих журито с моя", разказа пред "България Днес" Средкова.

Нашенката с короната
Нашенката с короната

Големият фурор настъпва в кръга, в който всяка претендентка трябва да представи свой талант. Яна облича традиционна българска носия и изиграва ръченица, с което грабва сърцата на журито. "Някои заложиха на песни, други на танци, а аз избрах ръченицата. Чужденците много харесват народните ни танци и този път не беше изключение", каза още най-красивата омъжена жена в Европейския съюз.

В последния кръг на надпреварата Яна и останалите участнички се представят в три тура - дефилиране с народни носии, представяне на любим спорт и показване с официални рокли. "В спортната част заложих на таебо, защото от време на време тренирам този спорт и ми допада. Когато ме обявиха за победителка, не можех да повярвам. Наистина беше много неочаквано. Когато чух името си, полетях от щастие, усещането е невероятно", сподели нашенката. Тя добави, че за първи път българка печели конкурса "Мисис Европейски съюз".

Снимка за спомен с друга участничка
Снимка за спомен с друга участничка

Средкова похвали организаторите на надпреварата, че са се справили отлично и са се погрижили за участничките, като са им направили няколко екскурзии в района и са им осигурили забавления. Яна не знае кой е следващият конкурс, на който ще представя страната ни, но вероятно до края на годината ще си даде почивка.

Българката впечатлява журито
Българката впечатлява журито
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X