Напишете дума/думи за търсене

7-те лица на есента, 7-те рецепти за добро настроение

Кой каза, че здравословното не е вкусно или пък вълнуващо?!

Вярваш или не, но остават само около 8 седмици до Коледа.

Също, вярваш или не – 7 седмици остават до началото на астрономическата зима. 7 седмици продължи и кампанията „Готви вкусно, яж здравословно“, организирана от Bonduelle. Успяхме да се запознаем не само със 7 уникални рецепти и със 7 полезни зеленчука, но и със 7 съвсем различни характера и лица на есента. Да, така ги определихме ние. Вярваш или не, прочети редовете по-долу и сме сигурни, че ще се припознаеш поне в 1 от 7!

ALWAYS POSITIVE. Всичко започна още под топлото слънце, което съвсем традиционно ни зарадва в края на септември. Старт на кулинарните предизвикателства и на видео вълшебствата в страницата на Bonduelle във Facebook постави Сандра от „1001 рецепти“. Сандра е едно от най-усмихнатите същества, които познаваме, и колкото и да е неочаквано за крехката ѝ възраст – създател е на първата голяма платформа за рецепти в България. С типичното си слънчево настроение тя ни показа една приказно вкусна и невъобразимо лесна рецепта с гъби, която е на път да удари рекорд в гледанията и за страницата на Bonduelle, и за рецепта с гъби изобщо.

ALWAYS FIT. Минавайки на зелената тема и изправен пред сериозното предизвикателство да направи граха интересен, Страхил Иванов от Fit with Strahil ни срази с неговото почти гурме решение за хумус грах. Неслучайно той винаги е в добра форма и неслучайно му дадохме може би най-непопулярния зеленчук.

ROMANTIC SOUL. „Винаги двама, йе-йе-йеее“ бяха дори и в кухнята Наум Шопов и Теа Минкова, които избраха пазителя на сърцето – цвеклото, а ние останахме почти без дъх от тяхното предложение за вкусна и бърза салата, когато имаш семейна вечеря със съседите от долния етаж. Те за пореден път доказаха, че готви ли човек с полезни продукти и с душата си, няма как да не е вкусно накрая.

BEAUTY QUEEN. Не знаем дали красотата ще спаси света, но със сигурност Ивана ни спаси с нейното предложение за рецепта с броколи. Не знаем и дали всички разбраха, че има неразривна връзка между здравината на косата и консумацията на броколи, но пак със сигурност връзката между киноа и броколи ни накара да се почувстваме една идея по-красиви. То не че има накъде повече…

HEALTHY ONE. И понеже знаем, че красотата отвън е следствие на красотата отвътре, доверихме се за една особено здравословна рецепта на Йоанна от HealthyInspirationByJoanna, която ни разкри особено интересна и вкусна рецепта със зелен фасул и пиле. Но това не беше всичко – оцет от нар, соев сос, джинджифил и мед допълниха здравословната инжекция в това наистина уникално ястие.

ON THE ROAD AGAIN. Алиска, или както сигурно я знаеш MademoiselleAia, не само е обиколила половината свят, но и ни сподели част от натрупания по далечни земи опит, като ни изненада приятно и с кулинарните си умения и абсолютно феноменалната ѝ рецепта за червен фасул и нахут. Което в началото малко ни напомни за един хумус с грах, но след като опитахме салатата на Алиска, определено се пренесохме на екзотични и топли места. Защото в тази 6-та седмица тук започна да ни става студено.

CRAZY ONE. Тази седмица сме под знака на приключенията, неочаквания край и щурите истории. Благодарение на Божана, разбира се. Защото, ако тя не може да ни изненада и то приятно, няма кой друг да го направи. На пръв поглед с една абсолютно скучна царевица, тя успя да ни завърти майсторски главите и да ни предложи чудесен мексикански тарт, който и без да си носиш мексиканската шапка, е шеметно вкусен.

И не забравяй – и ти все още имаш шанс да се включиш в предизвикателството на Bonduelle „Готви вкусно, яж здравословно!“ и да спечелиш истински healthy награди – страхотен мултикукър Philips или фитнес комплект – спортна бутилка и фитнес кърпа. Тази седмица рулира царевицата, така че само отскочи до най-близкия магазин, ако си нямаш Bonduelle вкъщи, и запретвай ръкави!

За вдъхновение ти предлагаме още веднъж уникалната рецепта на Божана – Мексикански тарт с царевица.

X