Напишете дума/думи за търсене

Съвети и трикове как да правите по-атрактивни снимки за Instagram

фотограф: Debs Stubbington

Едва ли има някой, който не иска да научи как да подобри своя Instagram, така че снимките и профилът да изпъкнат на фона на останалите. Olympus PEN е препълнен с опции, които правят създаването и качването на снимки в Instagram възможно най-лесно, така че ето няколко съвета!

Запазване на цветовата тема

Въпреки че е важно всяка отделна снимка да бъде страхотна, цялостният изглед на вашия Instagram също е ключов. Наличието на една цветова тема, обща за всичките ви снимки, е чудесен начин да унифицирате своя фийд. Например може всичките ви снимки да са в бялата/студената гама или пък фийдът ви да е по-топли нюанси с преобладаващи оттенъци на оранжевото и жълтото. Можете предварително да зададете на вашия Olympus PEN при снимане автоматично да тонира изображенията в топли или в малко по-студени тонове. Натиснете MENU – стигате до Зъбчатото колело – После надолу до F – WB AUTO. Тук може да настроите Keep Warm Colour (Запазване на топлия цвят) на OFF (ИЗКЛ.) или ON (ВКЛ.).

фотограф: Debs Stubbington
фотограф: Debs Stubbington

Помислете за съотношението широчина-височина на снимките

За да има последователност във вашия фийд, най-добре заснемайте всичките си снимки в едно и също съотношение. Olympus PEN ви позволява да снимате в каквото съотношение пожелаете, включително квадрат 1:1, така че може да кадрирате перфектно, без нужда по-късно да изрязвате квадрат. А това доста улеснява нещата! Може да регулирате съотношението в Super Control Menu. Натиснете OK и ще го видите по средата вдясно. Имате избор между 4:3, 16:9, 3:2, 1:1 и 3:4.

Имайте предвид, че ако снимате в съотношение 4:3 или 3:4, ще трябва леко да изрежете изображението, за да пасне на портретния изглед Instagram, който 5:4, затова не забравяйте да предвидите пространство, което спокойно да изрежете, след като сте заснели изображението.

фотограф: Debs Stubbington
фотограф: Debs Stubbington

Използвайте подвижния екран на Olympus PEN

Една от брилянтните функционалности на Olympus PEN е подвижният екран, който определено може да улесни живота ви. Ако сте от почитателите на flat lay кадрите, тогава използването на подвижния екран, обърнат към вас, ще ви помогне да постигнете перфектния кадър отгоре, без да се налага да протягате врата си извън кадъра, за да видите екрана. Обръщането на екрана ще ви е от полза също, ако за вас е тръпка да снимате ресторантска храна. Може да вдигнете фотоапарата високо над себе си и с лекота да кадрирате вечерята си на екрана. Обръщането на екрана нагоре пък е перфектно, за да „заковете“ онези кадри долу в ниското. Независимо дали става дума за съвършената снимка на обувки или за улична сцена от нивото на асфалта, с подвижния екран не е необходимо да се навеждате толкова ниско, колкото е фотоапаратът, за да кадрирате перфектно. Освен това подвижният екран се изтегля изцяло надолу и така става идеален за супер селфита. Освен че в режим AUTO разполагате с опция Е-Portrait, която помага за изглаждане тена на кожата, благодарение на сензорния екран на Olympus PEN може да натиснете бутона на спусъка, а фотоапаратът заснема кадъра чак след 2 секунди, като ви дава предостатъчно време да се нагласите за перфектната снимка.

фотограф: Debs Stubbington
фотограф: Debs Stubbington

Прехвърляйте снимките през Wi-Fi директно към телефона си

Най-полезната функция на Olympus PEN е вградената Wi-Fi връзка. С помощта на приложението OI.Share може да свържете Olympus PEN с телефона си и бързо да прехвърлите изображенията, които току-що сте заснели, а след това да ги качите директно в Instagram. Изберете опцията „Импортиране на снимки“ и ще може да разгледате всички снимки, които сте направили, след което с „Импортиране“ запишете снимките в телефона си, за да ги споделите директно в Instagram – толкова е лесно!

Показахме ви едва няколко от многото начини, по които може да използвате малка част от функциите на Olympus PEN, за да подобрите своя Instagram профил, и – което е най-важното – бързо и лесно да споделяте най-добрите си кадри с приложението.

X