Напишете дума/думи за търсене

Отиде си Мари Фредриксон

Вокалистката на Roxette - Мари Фредриксон, си тръгна от този свят на 61 години. 

Шведската музикална звезда, която създаде популярния дует Roxette заедно с Пер Гесле през 1986-а, е починала вчера сутринта след тежко боледуване. Изпълнителката се бореше от 17 години с карцином. 

През 2002-ра Мари се оплаква, че не се чувства добре, докато тича в парка със съпруга си, а малко по-късно получава гърч и припада. 

Изпълнителката на The Joyride е диагностицирана с мозъчен тумор, който е отсранен оперативно с последвали химио- и лъчетерапии. 

Заради тумора Мари ослепява с едното око и има ограничен слух и в продължение на месеци не може да говори след лечението си. 

През 2005-а тя с радост съобщава, че последните години са били много трудни за нея, но че е в ремисия и повече няма да се подлага на лечение. 

"Благодаря ти, Мари, благодаря ти за всичко. Ти беше забележителен музикант, майстор на гласа и невероятен изпълнител. Благодаря,че оцвети моите черно-бели песни с най-приказните цветове. Ти беше най-невероятният приятел повече от 40 години. Горд съм, щастлив и изпълнен с чест затова, че бях част от твоето време, талант, топлина, щедрост и чувство за хумор. Цялата ми любов е за теб и твоето семейство. Нещата никога няма да бъдат същите", споделя Пер.


Едни от най-известните парчета на формацията са It Must Have Been Love, Joyride, Listen To Your Heart и The Look.

Мари е майка на две деца. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X