Напишете дума/думи за търсене

Заведете децата си да пренощуват в музея

Да нощуваш у приятел е събитие за всяко дете. Да нощуваш в музей - истинско приключение! На 25 януари “Музейко” очаква всички приключенци за една магична нощ – такава, каквато сме си я представяли само в приказките! В специалната януарска вечер всички малки посетители ще могат да пристигнат, облечени като кукери или караконджули. А защо не да изработят своя маска на място? В специално ателие в Maker Space Музейковците ще ни покажат как да създадем кукерски маски, с които да прогоним страшните караконджули, и ще ни разкажат защо се преобразяваме и вдигаме толкова шум в началото на годината. В духа на традициите "Музейко" кани всички деца да донесат и представят своята любима носия, която съхранява българската история и характер.

В разгара на вечерта малки и големи могат да посетят специална прожекция на "Златната ябълка" - първият анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор и създаден от "Студио Змей". Неговият пилотен епизод ще ни срещне със смелата синекоса Вихра, която е наполовина змей и наполовина човек и нейната най-добра приятелка - пъргавата самодива Тина-Пакостина. Ще се запознаем и с братята Бран и Влад, които мечтаят да станат могъщи кукери. Заедно с тях ще научим древни легенди, ще се сблъскаме с лукави злодеи и ще разкрием пъклени планове, които ще променят съдбите на всичките ни герои. Филмът на Димитър Петров ще се излъчи с партньорството на Българска Национална Телевизия.

Един от задължителните елементи на всяка нощ в "Музейко" – турът с фенерчета, ще се отправи с деца и родители в търсене на караконджулски следи сред етажите на научния център. Ще бъдем любопитни, ще играем, но най-вече – ще се смеем, за да победим лошите мисли и натрапниците!

Всички деца на възраст между 7 и 13 години ще имат обособено място за сън заедно със своите родители. След вълнуващата вечер заедно ще закусят, разказвайки си забавни истории от срещата с "Музейко" и старите кукери.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X