Напишете дума/думи за търсене

Какво всъщност чуват гениалните музиканти?

Какво превръща комбинацията от звуци в мелодия? Какво определя правилния интервал в един ритъм? Как усещаме, че една песен звучи фалшиво? Какво всъщност чуват гениалните музиканти? Тези и други музикални въпроси ще прозвучат по време на Science Night: Музика на 26 ноември. В края на месеца Музейко и Ratio ще създадат една необикновена вечер с музика, вълнуващи теми и причудливи инструменти. Посетителите ще имат възможност да експериментират с усета си за ритъм и музикалния си слух и да научат какво чуват професионалните музиканти. Вечерта ще включва интерактивни дискусии, музикални работилници и куиз за най-големите почитатели.

Как се получава „музика от нищото“ в късните часове на вечерта ще разкрие електронният артист и художник Иван Шопов. Като музикант, той е познат с новаторския си подход в музиката и успешните проекти на българска и световна сцена. В интерактивния уъркшоп на територията на Музейко, Шопов и участниците ще експериментират със звуци, създавайки изцяло нови произведения.

По време на интерактивна лекция с музикалния инженер Ивайло Христов ще научим каква е разликата между звук и шум и как се определят нормите за звуково замърсяване на обществени места. До-Ре-Ми-Фа-Куиз ще изпрати участниците на музикално пътешествие с предизвикателства от епохата на класиката до съвременните хитове. Специален гост на събитието ще бъде музикалната платформа „Фортисимо в клас“ – в разгара на вечерта Хари Ешкенази и Петър Кушлев ще пристигнат в Музейко с виолончело и цигулка, за да дадат възможност на всеки да се докосне до различни инструменти, разкривайки тайната на хармоничния звук.

В компанията на Музейковците ще се пренесем в Индонезия, за да създадем музика едниствено с помощта на тялото си. Когато сме напълно готови да развихрим творческия си потенциал и експериментаторски дух, изложбата „Докосни музиката“ ще ни завладее с бутилков гонг, „мелодична разходка“ по контрабас и други забавни инструменти.

Събитието започва в 19:00, а пълната програма и информация за билетите е налична в страницата на събитието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X