Напишете дума/думи за търсене

Антиейдж грижа за кожата - стъпка по стъпка

Антиейдж грижата за кожата не се ограничава само с интензивни регенериращи продукти и именно затова не бива да започва паралелно с увеличаването на годините. Да стартирате колкото се може по-рано превенция на тези процеси, ще ви бъде от голяма полза във времето. Много по-лесно е да предотвратиш появата на нежеланите признаци на стареене, отколкото да се пребориш с вече появилите се такива. Но в нито един от двата случая няма място за притеснения – има решения и съвети, които да помогнат за поддържането на кожата в най-доброто ѝ състояние и да не ви се налага да мислите за възрастта. Сега ще ви запознаем с тях, стъпка по стъпка:

1. Правилното почистване

Чистотата на кожата е ключът към добрия ѝ вид. Не става дума само за ежедневното премахване на грима – в заобикалящата ни среда се крият множество замърсители, които се натрупват в дълбочина.

- Открийте най-подходящия продукт според вашия тип кожа. Всеки тип кожа има различни нужди и изисквания.

За суха кожа се препоръчват по-щадящи и хидратиращи почистващи продукти, без сулфати, парфюм, алкохол, за предпочитане с кремообразна консистенция.

За комбинирана кожа са подходящи продукти, балансиращи Т-зоната, както и гелообразна текстура и леки ексфолианти.

За мазна кожа са подходящи измиващи гелове и пяни, редовна ексфолиация за отстраняване на мъртвите клетки и излишния себум, както и регулиращ омазняването тоник.

- Сутрешното измиване на лицето е важно, за да осигурите съвършена чистота за нанасяне на предстоящите козметични продукти и да улесните тяхното възприемане от кожата.

- След старателно измиване с почистващ продукт, употребата на тоник за лице без отмиване е задължителна стъпка. Той не само довършва почистването, но и балансира pH-то на кожата и защитава нейните ценни масла.

2. Посещения при козметик и диагностика

За да определите своя тип кожа и да разчетете правилно нейните нужди, диагностиката при козметик или дерматолог е безкрайно полезна. Редовно посещение при козметик за професионално почистване и терапия също могат да бъдат от огромна полза за състоянието на кожата ви през годините. Също така не опитвайте самолечение на възникнали кожни проблеми и дискомфорт – винаги първо се консултирайте със специалист.

3. Използвайте маски

Редовната употреба на маски за лице – хидратиращи, подхранващи, регенериращи – са най-добрият метод за справяне с видимите признаци на възрастта. За поддържане на здрава и красива кожа е необходимо да използвате маска за лице поне веднъж седмично и да бъдете постоянни в това.

За зряла кожа са необходими маски, стимулиращи производството на колаген, тъй като той е отговорен за еластичността на кожата.

4. Околоочна грижа

Нежната кожа около очите изисква специално съобразени с нея продукти. Разнасянето на ежедневния ви дневен/нощен крем за лице и по околоочния контур не е достатъчно, тъй като деликатната зона около очите има различни нужди.

Когато премахвате грима на очите си, използвайте нежни памучни тампони, с които да не претривате кожата и го правете с движения само в една посока, за да не претърквате и да не предизвиквате поява на бръчици.

5. Изборът на правилни продукти

Най-важно е да изберете правилните продукти според типа кожа.

При суха кожа употребата на серум в комбинация с ежедневния хидратант е силно препоръчителна. Също така при суха кожа кремовете с пептиди са особено подходящи, тъй като намират липсващия елемент (в случая хидратацията) и стимулират неговото производство. При комбинирана кожа наблягайте на балансиращи продукти. При мазна кожа също е необходима хидратация – избирайте кремове, които доставят кислород до клетките, а също и такива с антибактериални свойства, тъй като излишният себум на мазната кожа е добра среда за развитие на бактерии, причиняващи акне.

Също така е важно да избирате продуктите си според възрастта. Младата кожа има нужда от една активна хидратация и добро почистване. Употребата на твърде силни антиейдж продукти може да създаде чувство на дискомфорт. В зряла възраст кожата има нужда от повече подхранване с ценни вещества, тъй като започват да ѝ липсват такива. При нея един лек хидратант не би постигнал желания ефект. Ако искате да изберете правилната за вас козметика онлайн, ние ви препоръчваме ArthaBeauty.com

6. Слънцезащитен фактор

За да избегнете появата на пигментни петна с възрастта, трябва да сте отговорни към защитата на кожата си от слънцето. Предпазването от вредните слънчеви лъчи не бива да се случва само на плажа – необходим е слънцезащитен фактор ежедневно и в градски условия, дори и през зимата! Препоръчително е нанасянето на кремове със слънцезащитен фактор поне 15, като това трябва да се случва поне половин час преди излизане навън. Освен пигментни петна фотостареенето на кожата се изразява и в преждевременни бръчки. Отговорната слънцезащита отрано може да ви спести много нежелани проблеми във времето.

Важно е да сте добре информирани и да се грижите правилно за своята кожа, за да я запазите в нейното най-добро състояние и тя да ви се отблагодари във времето. Освен това, козметиката е достатъчно напреднала, за да откриете отговор на всяка необходимост.

Отнасяйте се към кожата си с любов, защото я носите цял живот!

X