Напишете дума/думи за търсене

"Мили татко": истории за бащинството

След срещи със стотици деца и разговори, посветени на бащинството, връзките в семейството и порастването, книгата “Мили татко” бе създадена от Фондация “Асоциация Анимус“ като част от националната кампания “Да бъдеш Баща”.
Специалното издание е споделено със свободен достъп тук https://bit.ly/2BeUypk, а през месец юни ще бъде представено и от български бащи и актьори, които ще прочетат избрани моменти от “Мили татко”. Срещите на татковците с цветните страници ще бъдат публикувани в социалните мрежи на фондация “Асоциация Анимус” и кампанията “Да бъдеш Баща”.

Колко важни са бащите в живота на децата? Повече отколкото може да предлопожим!

В доказателство “Мили татко” събира стотици истории, писма и рисунки за бащи и други важни мъжки фигури в живота на децата - дядо, батко, вуйчо, а също и за майката и изобщо за родителите.
Идеята и създаването на книжката е дело на фондация “Асоциация Анимус”. Вдъхновен от кампанията “Да бъдеш баща”, екипът й се среща с над 500 деца в цяла България на възраст между 7 и 15 години, за да чуе кой и какъв е за всяко от тях техният татко. Историите са подкрепени от рисунки и фигурки от пластилин, а някои се превръщат в писма до бащите.

„Ние от фондация “Асоциация Анимус” знаем, че емоционалното съзряване на децата и предотвратяването на агресията към тях са силно свързани с бащите в живота им. Вярваме, че бащата не трябва да се възприема единствено като източник на материална подкрепа. Той е страшно важен човек в живота на своите деца. Често обаче самите бащи не знаят колко значими са те за децата си“, споделя екипът, който обединява истории и послания в “Мили татко” с надеждата книгата да бъде разлистена най-вече от самите родители.

През юни известни български актьори - самите те бащи, прочетоха избрани моменти от книжката “Мили татко” като част от националната кампания “Да бъдеш баща”. Първите, които припознаха темата и се свързаха с нея, бяха Никола Мутафов, Иван Бърнев, Мартин Гяуров, Момчил Степанов, Стефан Командарев. Те избраха своите любими откъси от книжката, прочетоха ги на глас, споделиха свои мисли за бащинството, а Стефан Командарев засне и разговор между него и 10-годишния му син Петър, проведен по време на социалната изолация.

Видеата с истории от книжката “Мили татко” ще бъдат публикувани във фейсбук на страницата на Фондация "Асоциация Анимус", на страницата на кампанията "Да бъдеш Баща", както и на уеб страницата Mencare.bg.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X