Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем етикет от дадена вещ безпроблемно и лесно

Ежедневно купуваме продукти и вещи, върху които е залепен етикет с информация за производителя им. Тези данни със сигурност са важни, но не е толкова лесно да се премахне такъв етикет. Остатъчните следи от лепило с времето стават черни.

Може да премахнете етикетите, така че да не остане нито следа върху артикулите с помощта на прости средства.

1. Сода или кокосово масло

Достатъчно е съставките да се смесват в съотношение 1: 1 (по една чаена лъжичка всяка), нанесете получената смес върху етикета и оставете за час. След известно време избършете всичко с гъба и върху чиниите или други продукти няма да останат следи от етикета. Содата за хляб ще разгради лепилото, а кокосовото масло ще омекоти хартията.

2. Етерично масло от лимон

Също така отличен начин за премахване на етикети. Това масло има обезмасляващи свойства и лесно премахва лепкавите остатъци от лепило. Достатъчно е да поставите няколко капки върху етикета и след 15 минути отстранете останалата хартия с гъба. Но това масло не може да се използва за почистване на пластмасови изделия.

3. Прах за пране

Помага за бързо премахване на етикета. Продуктът, който се нуждае от почистване, трябва да се постави в съд с топла вода и разреден в нея прах (половин чаша е достатъчно) за половин час. Може да премахнете остатъците от етикета с гъба.

4. Гума

Лесно премахва остатъците от лепило. Ако трябва да почистите голям предмет, отлепете хартиения слой на етикета и изтрийте останалите лепкави следи с гума.

5. Сешоар

Отличен за отстраняване на остатъци от хартия и лепило от порести повърхности. Достатъчно е да обработите хартията с горещ въздух за половин минута и етикетът ще се отлепи сам. Избършете повърхността с мокра кърпичка, за да премахнете трайно остатъците от лепило.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X