Напишете дума/думи за търсене

Даниел Михайлов: БНТ ме избра!

Снимка: Десислава Кулелиева

Водещият на централната емисия на БНТ „По света и у нас“ признава, че никога не си е представял, че ще работи нещо различно от журналист. Посвещава свободното си време на писане и доброволчество

Дълги години работи в радио като водещ и програмен директор. През 2014 г. се присъединява към сутрешния блок на БНТ „Денят започва“, а от 2016 г. е в екипа на „По света и у нас“ като водещ на централната емисия новини заедно с Марина Матева. „За мен БНТ е институция. БНТ е гаранция за достоверна информация. БНТ е архив. БНТ е място, което държи на високите стандарти в професията“, споделя той.

Роден е в Стара Загора. Става журналист много млад и никога не си е представял, че ще работи нещо друго. Харесва професията, а едно от нещата, които най-много обича е срещата с вдъхновяващи хора, без значение от сферата им на занимание или темата на разговора.

Когато преди четири години Даниел е поканен да стане част от екипа на „По света и у нас“, той обмисля предложението сериозно, но взима решение бързо. Към днешна дата казва: „БНТ ме избра. Никога не съм си представял, че ще попадна в този екип. Още по-малко пък като лице на централните новини. И въпреки немалкия ми опит преди това, признавам, БНТ ме научи на много. Научи ме на това внимателно да отсявам и проверявам всяка информация, научи ме на екипна работа и на това, че добрият продукт се прави от сработен екип, в който можеш да се довериш на хората до себе си.“ Даниел определя новините като история, защото „днешната новина утре се превръща в събитие, което малко или много променя живота, политиката, икономиката на страната ни, че даже и на света.“

Не обича да говори за себе си, защото е убеден, че не водещият на новините е главният герой в тях. Зарежда се докато пътува, а когато не е на работа посвещава време на добротворчество. Преди години, с колеги и приятели, участва в създаването на кампанията „Приказка без край... Чудото си ти“, с която успяват да съберат средства за Детската онкохематология в София.

X