Напишете дума/думи за търсене

С нови процедури в ДКЦ "Софиямед" решават проблема с косопада и с акнето

Най-бързо развиващият се диагностично-консултативен център в столицата ДКЦ „Софиямед“ не спира да инвестира в услугите, които предлага на своите пациенти.

Мезотерапия за скалп при косопад

Сред иновативните такива, които се провеждат в центъра на адрес: бул. "Г.М.Димитров" 16, е мезотерапията за скалп. Терапевтичната процедура се прилага при пациенти със себореен дерматит, алопеция ареата, андрогенно разреждане на косата, сезонен косопад, такъв след химиотерапия и бременност, при тънка и фина коса.

„Това е процедура, която се извършва с набождане на скалпа в определена зона (хормонално активна или още андрогенна) на дълбочина 2 мм. Тя не е болезнена, за максимален ефект се препоръчват 12 процедури през 2 седмици на чиста коса. Мезотерапията води до изграждане на мрежа от нови кръвоносни съдове, което подобрява храненето на космения фоликул, и намалява възпалението, което е отговорно за косопада. Успоредно с това се правят изследвания на хормони и консултация с еднокринолог, за да се установят евентуални дефицити и да се работи по етиологията на проблема. Мезотерапията е изключително подходяща при сезонни косопади, както и след химиотерапия и бременност. Тя е и превантивна мярка при мъже, които генетично са обременени от оплешивяване. Препоръчва се и на всички, който искат да имат здрава и гъста коса“, коментира д-р Виктория Зафирова, дерматолог в ДКЦ „Софиямед“.

д-р Виктория Зафирова, дерматолог в ДКЦ „Софиямед
д-р Виктория Зафирова, дерматолог в ДКЦ „Софиямед

Пилинги за лице при акне и себореен дерматит

Сред новите предложения на ДКЦ „Софиямед“ са и процедурите за лице. Пилинг за лице и скалп при акне (тийнейджърско и възрастово), себореен дерматит, розацея, пигментации и фоликулитни възпаления по кожата. Извършват се в кабинет в ДКЦ и отнемат не повече от 10 минути.

„Това са терапевтични пилинги на основата на нанотехнология - микрочастици, които проникват много дълбоко в кожата (до ниво ДНК), при нанасяне на относително малко количество продукт. Потискат възпалението, свиват разширените пори, намаляват омазняването на кожата и образуването на "черни точки", т.е. действат срещу всички фактори отговорни за акнето - както тийнейджърско, така и възрастовото акне. Това е буферна система, която сама се неутрализира в рамките на 10-12 часа (затова пациентът измива лицето или скалпа след 10-12 часа)“, уточнява дерматологът.

Системите за лечение чрез пилинг са разработени от лекари от испанска фирма и са изключително насочени за работа само от лекари, не от друг медицински персонал. Тяхно огромно предимство пред всички останали е, че може да се прилагат и през летния сезон.

„Пилингите са много нежни към акнеичната, себорейна и розацейна кожа, като в същото време са достатъчно силни и агресивни, за да постигнат търсения терапевтичен ефект. Много е важно да се отбележи, че не зачервяват и не белят кожата (с изключение на феноловия пилинг, който се използва за подмладяване на кожата на лице, деколте и ръце) т.е. пациентът може да продължи да изпълнява ежедневните си задължения и да води пълноценен социален живот. Втора много важна особеност за тези пилинги е фактът, че може да се прилагат и лятото - изключително удобство, особено за пациенти с горепосочените диагнози - акне, розацея, себореен дерматит и пигментации. Пациентът трябва да използва фотозащитен крем с висок фактор SPF 50+.Подходящи са при акне през пубертета и тийнейджърска възраст. Имат изключително висока поносимост и много добър ефект при комбинирана терапия с антибиотици и други медикаменти против акне, себореен дерматит, пигментации и розацея, както и фоликулитни възпаления по други части на тялото“, уточнява д-р Зафирова.

Своя час за консултация и провеждане на лечение с д-р Зафирова пациентите могат да запазят онлайн директно на сайта на „Софиямед“ – www.hospitalsofiamed.bg, секция Онлайн записване или на тел. +359895 555 444

X