Напишете дума/думи за търсене

Летенето се промени завинаги, ето какво трябва да знаете

В случай че не сте летели от началото на пандемията COVID-19, всичко, което сте знаели преди за полетите, вече не съществува.

Пандемията промени драстично всичко - от качването в самолета до храната във въздуха. Въпреки че новите разпоредби може да изглеждат прекомерни, тези промени са към по-добро. Така че, преди да се качите на следващия си полет, вземете под внимание тези пет промени в пътуването със самолет, причинени от коронавируса.

1. Маски се изискват през цялото времетраене на полета
От момента, в който влезете в летището и стигнете до дестинацията си, трябва да носите маска. Стюардесите също ви молят да останете на разстояние два метра, докато се качвате и слизате на борда на самолета.
Освен това стюардесите вече раздават саниращи кърпи на влизане, за да може да избършете собствената си седалка, подлакътник и поднос преди полет.

2. Качването вече се извършва по ред, започвайки от задната част на самолета

Този метод за качване помага при зареждането на горните шкафчета за багаж. Тъй като полетите все още не са с пълен капацитет, полезно е горните отделения да не са прекалено пълни.

3. Закуските и ястията по време на полет изглеждат малко по-различно

Вместо самолетни напитки и леки закуски и при по-дълги полети предлаганите топли ястия временно са заменени с няколко опаковани артикула. Сега пътниците просто получават сандвичи, бутилирана вода и дезинфекциращи салфетки.

4. Средните седалки остават празни

Съгласете се, това е чудесна промяна. Чудесно е, тази седалка остава празна. Така няма да се блъскате лакът в лакът със съседа.

5. Слизането от самолета изглежда много по-подредено

Сега, както и преди, стюардесите молят всички да останат седнали, докато самолетът не кацне, но вие не може да се изправяте и взимате багажа си, преди хората от реда пред вас да слязат от самолета.

Въпреки че е трудно да се накарат всички да бъдат отговорни спрямо тези промени, това е част от правилните предпазни мерки, за да бъдем всички в безопасност.
Сега от вас зависи само да следвате тези насоки, които защитават вас и другите и спомагат за забавяне на разпространението на COVID-19, докато пътувате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X