Напишете дума/думи за търсене

Търсят се дарители на плазма за брата на Тони Димитрова

Певицата Тони Димитрова

Още един варненец е в тежко състояние след зараза с COVID-19 - Йордан Петков. Той е настанен на 26 октомври в Интензивното респираторно отделение на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна, сподели за “24 часа” неговата съпруга. Йордан е с двустранна бронхопневмония, състоянието му е стабилно, но тежко, диша с кислороден апарат. Прилаганото му лечение не подобрява състоянието му до момента, въпреки грижите на лекарите и медицинския персонал, допълни съпругата му Нели Вълчева.

“Днес разговарях с една от лекуващите го лекари. Тя ми каза, че може да му се приложи лечение с реконвалесцентна плазма, но има много чакащи пациенти, а донорите не са достатъчни”, разказва Вълчева.

Съпругът ѝ е кръвна група А. Нели е намерила вече един дарител, който ще пътува за София тази вечер и отправя апел и други да се включат в даряването на плазма, независимо от кръвната група, за да помогнат и на пациенти в нужда.

Йордан Петков е брат на певицата Тони Димитрова, която публикува в социалните мрежи “Батеее, моля те, бори се, дишай! Ти си най-добрият брат на света! Обичам те”.

Както “24 часа” вече писа, близките на варненския лекар д-р Манук Бейлерян също търсят доброволци, които да дарят кръв, с която да се изработи плазма за лечението му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X