Напишете дума/думи за търсене

Детски якета - как да ги изберем, за да сме доволни и ние, и децата

Източник: Pixabay

Миг след като проговорят, децата ни започват да имат мнение за това с какво да бъдат облечени. Разбира се, това е напълно нормално, защото е част от тяхното самоопределяне като отделни личности.

Трябва ли обаче да ги оставяме да носят каквито дрехи си пожелаят, или трябва да настояваме да облекат това, което ние сме определили като най-добро? В зимния сезон този въпрос е особено важен, защото по това време на годината дрехите имат не само естетическа, но и предпазваща функция.

Така че е особено важно детето ви да харесва много зимните си дрехи, за да не се налага да спорите защо не може да се ходи само по тениска, когато навън вали сняг.

Всъщност едно хубаво зимно яке би направило възможно носенето на по-тънки дрехи отдолу, ако това е желанието на вашето дете.

Ето за какво да внимавате, когато избирате зимно яке за детето си:

Да е топло и леко

Вероятно пазите спомени от собственото си детство, когато ни навличаха толкова много през зимата, че трудно вървяхме с дървените си шейнички. За щастие нашите деца няма да усетят какво е почти да не можеш да дишаш от дрехи, защото съвременните материи са леки, а в същото време топлят много добре.

Детските пухени якета, също както и тези за възрастни, са удачен избор за зимно яке, защото са леки и топлят много. За предпочитане е да изберете пълнеж от силиконов пух. Естественият пух често причинява алергии при децата и е по-добре да се избягва.

Да се поддържа лесно

Детските якета имат нужда да се перат много по-често от тези на възрастните. Не превръщайте петната в драма, а се запасете с две якета и дайте възможност на детето си да играе и да се цапа свободно. Така те растат.

Именно заради честата нужда от пране, е хубаво да изберете яке, което лесно се пъхва в пералнята и изсъхва за една нощ.

Да е “модерно”

Тук вече навлизаме в сериозната територия на сблъсък между родители и деца. Това, което харесваме ние като модел, задължително не се харесва на децата ни. Ако наследникът ви е на възраст между 3 и 8 години, лесно би могъл да бъде убеден да изберете едно или друго яке, ако на него има картинка на любим негов герой.

Ако искате да го накарате да се чувства голям, му предложете “фалшив избор” - дайте му възможност да избира между две детски якета, които вие предварително сте одобрили.

При по-големите деца и тийнейджърите е важно те сами да изберат дрехите, които ще носят, затова просто определете максимална сума и ги оставете сами да решат.

“Искам да съм като мама”

Има родители (и деца), които не обичат да носят “детски” дрехи - такива с много картинки, с анимационни герои и т.н. Добрата новина е, че повечето марки вече предлага едни и същи модели връхни дрехи за родители и деца.

Така и майката и момиченцето, и таткото и момченцето може да носят еднакви якета. Не е трудно да се намерят дори елегантни вълнени палтенца за малки дами и господа.

На какъвто и модел детско яке да се спрете, винаги взимайте един размер по-голямо от настоящия. Децата ни растат наистина като гъбки и нищо чудно между ноември и януари детето да се издължи толкова, че да трябва да му се взима ново детско яке.

X