Напишете дума/думи за търсене

Меркурий в Стрелец – нови пътища за собствено щастие

В края на днешния ден, 1-ви декември, Меркурий ще навлезе в просторния и красив дом на знак Стрелец и ще остане в неговите покои до 21-ви декември.

Новото място не е любимо на планетата, но със сигурност е за предпочитане пред дълбоките дебри на знак Скорпион, където той ретрограден прекара времето си повече от обикновено.
Меркурий управлява два знака – Близнаци и Дева, които се свързват с бърз ум и мисъл, любопитство и движение. Меркурий управлява мисълта и всички сфери и органи на комуникацията. Това е една от най-бързите планети и сякаш, прелитайки, носи ясното послание за раздвижване, разбиране и уреждане на делата, управлявани от конкретния знак, през който преминава.

Стрелец е огнен, подвижен и положителен знак, управляван от планетата Юпитер. Владее 9-и дом от астрологичното колело, който се свързва с висшето образование, личното развитие в духовен план, дългите пътувания и усъвършенстването. Преминали през всички осем до момента знаци от зодиака, тук, в зоната на Стрелеца, човек започва да търси повече знания и информация. Летящата стрела, която изобразява знака, символизира търсенето, което движи хората, със силно изразена енергия на знака. Кентавърът, от своя страна, говори за двойствената му природа, съчетала в себе си интуиция и интелект.

Влизайки в знак Стрелец, най-бързата планета Меркурий ще активира сферите, които управлява знакът. До края на годината е възможно да се увеличи желанието ни за лично развитие и усъвършенстване чрез записване на ново образование, получаване на нови знания чрез курсове, далечни пътувания или довършване на дела, свързани с тези теми.

Приятелски срещи в този период Меркурий ще направи със Слънцето, което ще му даде надежда, заряд и топлина. Усещането се свързва с оптимизма, от който имаме спешна нужда в последно време. Използвайте времето си да развиете идеите си и да потърсите нови пътища за собственото си щастие. Ще имате възможности и предложения, които трябва да потърсите, защото те са някъде около вас и ви очакват. Марс, носещ чиста енергия, желание и мотивация, ще помогне на Меркурий да повярва в себе си и да се захване за работа.

Търсете информация, провеждайте срещи и разговори, споделяйте и бъдете смели в действията си. Ден по-рано пълнолунието и лунното затъмнение изискаха от нас да се освободим от излишни задължения, неувереност и липса на инициатива. Нека паузите във всички сфери на живота си заменим с търсене и превръщане на плановете в сбъднати мечти.

Вихрушка от новини и случки това положение ще донесе на знаците Овен, Стрелец, Лъв, Водолей и Везни. Те могат да очакват раздвижване в делата и успех в срещите и разговорите.
Родените под знак Близнаци, Риби и Дева трябва да бъдат пестеливи в споделянето и подредени в делата си. Ключовите срещи и важните разговори, ако е възможно, отложете за друг период.
Скорпионите ще имат времето, концентрацията и спокойствието да довършат започнатите дела.
За Козирозите е време да се подготвят за предстоящи важни срещи и разговори, които имат огромен шанс да бъдат успешни и късметлийски.
Телците и Раците няма за какво да се притесняват. Имат необходимото време, сили и възможности да довършат започнатите си дела и защо не да започнат нови.

Изпращам ви здраве, топлина и обич,
Венета

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X