Напишете дума/думи за търсене

Ади от Варна обиколи света сама (Снимки)

Ади в Малайзия Снимки Facebook

Една крехка блондинка сама обикаля света. Джунглите са вторият й дом. Прави го без резервации, без предварителни записвания и туристически посредници Работата й като екскурзовод обаче е само повод. 

Варненката Адриана Обретенова е страстна пътешественичка, до края на миналата година беше обиколила 98 държави, има няколко околосветски обиколки, пътува сама с малко багаж и сама финансира пътешествията си, била е почти навсякъде, освен на Антарктида, но не обича студа и снега, а топлите страни с тюркоазени води, палми и екзотични животни.

Пандемията е причината Адриана или Ади, както я наричат всички, да напише първата си книга. Предвижда да напише още девет книги, толкова много са интересните истории, дано да успее, защото когато мерките паднат, тя пак ще тръгне на пътешествие. Ади е дъщеря на известния варненски юрист Петър Обретенов, чиято мечта да обиколи света и самата тя е сбъднала. 

В Сингапур
В Сингапур

Адриана мечтае за непознати екзотични земи още от дете. Редовно с приятелка наблюдавали товарните кораби на пристанището във Варна и се пренасяли на далечни острови с говорещи папагали.

Адриана е възпитаничка на легендарната варненска английска гимназия. Щастливи обстоятелства отварят за нея вратата към Западна Европа още по времето на социализма. С Хора на варненските девойки Ади успява да види европейски страни още в тийнейджърските си години.

Ади в Перу
Ади в Перу

Приятелството й с норвежец я отвежда по-късно почти на Северния полюс. Животът на далечния леден архипелаг- Свалбард, обаче й се сторил много меланхоличен заради белите нощи и оскъдицата на слънце и растителност. Казва, че разходките извън населеното място, винаги представляват опасност заради белите мечки, а без пушка не трябва да се тръгва.

След бялата пустош попада и в пъстрия свят на тропическия рай в Тайланд. Тогава вече с категоричност заявява, че ще обикаля света.

Всички пътувания предприема абсолютно сама, а авантюризмът й е на ръба на риска.

„Пандемията ми помогна да намеря свободното време, с чиято липса се оправдавах досега“, признава Адриана и казва, че в главата й има има материал за 10 книги.

"След 15 месеца без работа и безпаричие, най-сетне съм щастлива и дните ми са осмислени", разказва русокоската, която признава, че никога не се е застоявала толкова дълго на едно място, пък било то и в любимата Варна. Ади разказва стотици истории в снимки в профила си във фейсбук където се подвизава под името Flipflop Nonstop. 

Ади в Рио де Жанейро
Ади в Рио де Жанейро

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X