Напишете дума/думи за търсене

Ценни приложения за пътуване у нас и в чужбина

Обичам преди да тръгна на път, да съм наясно къде отивам, какво ще ме срещне по пътя и какво ми се ще да разгледам на място. Къде ще отседна, колко мога да спестя от самолетни билети или от коли под наем. Има доста приложения, които са доста услужливи в тази посока дори офлайн. Google Flights и SkyScanner ви дават доста бързи отговори за цените на полетите на различните авиокомпании. Освен това ви предлагат дни, в които летенето е почти на цената на междуградски рейс до морето. А ако не ви е все тая дали ще ви вали порой или ще нажежава главата ви канско слънце, може да се доверите на WeatherBug. Има версии за всички платформи.

Не смятай наум

Лесно е да сметнеш на колко лева се равнява едно евро или един долар, ама я опитайте с виетнамския донг. Приложението XE Currency ще смята вместо вас, докато вие разглеждате Хошимин.

Промяна в последната минута

Случвало ви се е да пристъпите прага на хотел, който изобщо не изглежда като снимките в интернет страницата му. Благодарение на апликациите HotelTonight и Roomer може да легнете върху чисти чаршафи на достъпни цени в последния момент. Hotels Near Me използва GPS чипа на телефонa, за да ви даде над 60 хиляди предложения за най-близките хотели до вас. То предлага рейтинг и ревюта на посетители и опция за директна резервация. Gogobot пък ви помага с места за хранене, с места за забавления и с такива за спане, съобразявайки се с това дали искате по-шумни локации или по-подходящи за семейна почивка.

По пътя

Ако нямате местен екскурзовод, то благодарение на Wikitude може да разберете каква точно забележителност съзирате. Насочете камерата на телефона си към обекта, който ви вълнува, и разберете повече за историята му. Софтуерът използва GPS системата на телефона, компас и сензори за движение, за да разбере какво точно е привлякло вниманието ви. Where ви препоръчва добри ресторанти, събития в реално време и програмата на кината в града, в който се намирате.

У нас

За тези, които предпочитат родните дестинации, Cities of Bulgaria е приложението, което ни запознава с празника на населеното място, числеността на хората, чийто град е ваш любезен домакин и още полезни данни.

Запазете данните

Въпреки напредничавите технологии невинаги имаме достатъчно добър достъп до мобилен интернет. Ако сте сериозен пътешественик, то не е лошо под ръка да имате приложения, които работят и офлайн. Maps.Me е вълшебна апликация. Не само че работи без интернет, но и е доста по-точно, що се отнася до малко известни локации.

Tripomatic и Triposo също работят без интернет в реално време. Те ви съветват какво да отидете и направите, ако се намирате на териториите на Европа, Австралия, Африка, Азия и двете Америки.

Но бъдете внимателни с офлайн приложенията – не сваляйте суперподробни карти на цялата държава, която смятате да посетите. Може да се окаже, че на пространството в телефона ви му е тясно и не иска да работи качествено. Свалете само карта, която наистина ще ви е нужна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X