Напишете дума/думи за търсене

6 приложения, които подобряват психичното здраве

В днешния свят ролята на технологията е огромна и хората често се доверяват на социалните медии.

Да не говорим, че толкова сме свикнали с умните си телефони и някои приложения, че със сигурност няма да знаем какво да правим без тях, ако внезапно изчезнат от ежедневието ни.

Времето, в което живеем, има своите предимства, но недостатъците за емоционалното и психичното ни здраве са доста повече.

Предлагаме ви няколко апликации, които се грижат за нашата ментална стабилност.

Calm

Това приложение помага на съня и медитацията. Предлага над 100 различни медитации, които ще ви помогнат да се преборите с безпокойството, стреса, взаимоотношенията, които се грижат за подобряване на съня, както и музика, която да ви помогне да се отпуснете с плейлисти и успокояващи истории, за да ви помогне да заспите.

Moodpath

Идеален помощник във време на депресия. Всеки ден приложението ви задава въпроси, на които отговаряте, за да получите преглед от електронен лекар. Той ще ви помогне със самолечението и ще бъдете по-информирани за състоянието си. Приложението предлага над 150 различни упражнения и видеоклипове, за да ви помогне да разберете какво се случва психически и да помогне за укрепването на менталното си здраве.

Headspace

Ако усетите, че сте суперстресирани, това е приложението, в което трябва да инвестирате. Предлага стотици медитационни упражнения и съвети как да живеете по-лесно, с адаптивни времеви рамки за натоварения ви график. Апликацията дори има SOS функция, когато имате нужда от спешна бърза корекция, когато се намирате в най-долната си точка.

Recolor

Recolor е приложение, което не разполага с техники или съвети, които да ви помогнат да излекувате психичното ви неразположение. За сметка на това предлага стотици страници за оцветяване, което ви отвлича от външния свят, докато творите вашите произведения на изкуството, за които е доказано, че свалят стреса. Тази виртуална книжка за оцветяване е идеална за прекарване на времето и спомага за облекчаване на умствения стрес.

7 cups

Това е интерактивно приложение, което ви помага да откривате хора, с които да говорите, в момент, в който се нуждаете най-много от тях. То ви свързва с грижовни и състрадателни съветници, които да ви изслушат. Всичко е онлайн, анонимно и удобно за вас. Освен това разполагат със система за проследяване на напредъка ви.

Happy Not Perfect

Освен факта, че това приложение има перфектното заглавие, това приложение ви осигурява и 5-минутно упражнение, което може да включите в деня си. То се състои от списък със седем стъпки, които трябва да включите в ежедневието си, за да сте сигурни, че нивото на щастие ще се увеличи. Това е идеалното малко напомняне за това как да станете позитивни, да имате въздействие върху другите и да сте щастливи.

Независимо дали искате да повлияете на ежедневните си навици и промени, или просто искате да отвлечете вниманието си за минута, за да успокоите тревожния си ум, има много приложения, които да ви помогнат.

Разбира се, към тях винаги може да бъде добавена и добрата стара шопинг терапия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X