Напишете дума/думи за търсене

Топ 5 на най-грациозните и красиви женски спортове

Източник: Pixabay

Кои са най-красивите женски спортове? В тази статия сме съставили списък с топ 5 на най-привлекателните спортни дисциплини, играни от представителки на нежния пол. От баскетбол до тенис, дамите изкарват прехраната си с невероятни атлетични умения, които малцина могат да репликират, а също и с красотата си. И докато от спорт на спорт съществуват разлики в критериите за оценяване, независимо от екипировката, дамите сияят. Повече новини и съвети, свързани с дамската красота, може да откритете с един клик точно тук. А сега, нека се насочим към класацията ни.

Плажен тенис

Въпреки че е сравнително млад спорт, той бързо натрупва привърженици по цял свят, включително и в България. На не малко места по черноморските плажове може да видим опънати мрежи за плажен тенис. Държавите, които за момента са сред фаворитите за спечелване на турнири и грабване на сърцата ни, са Италия, Русия и САЩ. Техни представителки излизат на пясъка, за да докажат уменията си и да ни радват с формите си.

Фигурно пързаляне

Това е спортът, в който ще видите някои от най-прекрасните ледени принцеси в света. В него се състезават младите, красиви, талантливи и стилни фигуристи, които са рай за очите и сърцата ни. И е малко спорно дали тази спортна дисциплина е свързана със студ и лед или е обратното... може да бъде твърде гореща. Красавиците са облечени в прелестни лъскави екипи, целящи да подчертаят грацията им. Въпреки нежността на участниците, това е спорт, в който надпреварата е безмилостна и всеки практикуващ трябва активно да се бори за мястото си.

Също така това е и първият зимен спорт, който бива включен в Олимпийските игри през 1908 г. с четири олимпийски дисциплини: мъжки сингъл, дамски сингъл, пързаляне по двойки и танци на лед. Той се класира на 4-то място в списъка ни за най-привлекателните женски спортове.

Гимнастика

Гимнастиката е спорт, който включва в себе си изпълнения, за които са нужни огромна физическа сила, гъвкавост, координация и грациозност. Това е и дисциплината, която родителите избират най-често за първи вид физическа активност за дъщерите си.

Разбира се, това не е изцяло женски спорт. Представители на силния пол също се състезават, но в отделни категории. При дамите има четири аспекта, които удостоверяват подготовката на състезателките - прескок, успоредка, греда и също упражнения на земя. В някои държави дамите дори практикуват мъжки дисциплини като халки, висилка и успоредка за мъже, която се различава от женската.

Не е тайна, че този спорт е дом на някои от най-красивите атлетки, раждани някога. Подобно на фигурното пързаляне, тук състезателките също носят лъскави трика, които подчертават фигурите им. Гимнастиката се нарежда на 3-то място в списъка ни.

Лека атлетика

Тренирането на лека атлетика оформя тялото по безпрецедентен начин, което заслужено му отрежда второ място в класацията ни. Въпреки че женският вариант на този спорт не е сред най-известните в света, в него се състезават някои от най-красивите атлетки на земята. Леката атлетика е дисциплина, която комбинира в себе си основно бягане, скачане и хвърляне, но също и маратони и бързо ходене.

Плажен волейбол

Спорт, който ни вълнува със смесица от неоспорима красота, чист артистизъм, но и безмилостно съревнование. Спорт, който е бърз, забавен и абсолютно сериозен. Поради тези причини дамският плажен волейбол оглавява списъка ни на най-секси женски спортове.

Плажният волейбол е отборна игра с по двама човека от всяка страна на мрежата. От 1996 г. официално става и олимпийска дисциплина. През 1999 г. Международната организация по волейбол стандартизира униформите за плажния му вариант, като банският се превръщат в необходимата униформа както за мъжете, така и за жените. Според правилата на МОВ състезателките имат възможността да играят по бикини или бански костюм от едно парче. Също така в днешни дни спортните залагания на тази конкретна дисциплина бележат огромен ръст както като бройка, така и в изплатените печалби. Ако желаете да научите повече по темата и да се насладите на специалните ни оферти, бонуси и промо кодове, докато залагате от вкъщи, натиснете тук.

X