Напишете дума/думи за търсене

Защо спортистите предпочитат Nike

Световният производител на спортни облекла Nike не се нуждае от представяне. Компанията отдавна е лидер в производството на спортни обувки, облекла и аксесоари, а продуктите ѝ са предпочитани както от следващите модните тенденции, така и от спортистите.

Разбира се, има и други спортни марки, които се радват на доста почитатели сред професионалните спортисти, но безспорно "Найки" са на върха на класациите. И това не се дължи само и единствено на страхотния им маркетинг и на популярните имена от света на спорта, които рекламират облеклата им.

Защо спортистите предпочитат Nike?

Създадени са според нуждите им

Облеклата и спортните обувки, които предлагат от Nike, са разработени според нуждите на спортистите от всеки вид спорт. От компанията “внедряват” сред спортистите свои експерти, които наблюдават това, което те искат да постигнат. Въз основа на наблюденията на тренировките и състезанията от бранда разработват спортните облекла и обувки, които да постигнат поставените цели.

Както споделя в едно интервю популярният фотограф Хенри Франсоа: ”От "Найки" слушат спортистите и проектират облеклата и маратонките си така, че да отговарят на изискванията им за комфорт, стабилност, издръжливост и удобство”.

Високото качество на спортните стоки е безспорно

Всеки един продукт, без значение дали е спортна обувка, тениска, екип за фитнес, за футбол или друг вид спорт, е висококачествен без никакво съмнение. Спортните облекла, които носят марката Nike, са не само стилки и красиви. Те са качествени, леки, удобни и много издръжливи. А обувките, освен че са леки, пасват удобно по краката на спортуващите.

Увеличават производителността на спортистите

Всеки професионален атлет мечтае да е по-бърз, точен и издръжлив. Но колкото и да е добър като състезател, ако облеклото и обувките не са му удобни, трудно ще успее да постигне резултатите, за които копнее. От "Найки" знаят това и от години насочват усилията си в разработването на облекла и маратонки, които помагат на спортистите да увеличат своята производителност.

Използват най-нови технологии

Иновациите и технологиите, които от Найк въвеждат в производството на спортните облекла, са изключително много. Невъзможно е да изброим всички иновации, благодарение на които спортната марка е толкова популярна, но не можем да не споменем някои от технологиите, които направиха революция в спортните облекла и обувки.

Nike Flyknit

Благодарение на тази технология на пазара излизат супер леките, дишащи и прилягащи по крака като чорапи спортни обувки Nike. Маратонките са разработени специално за бегачи и е използвана технологията Flyknit, при която горната част на маратонката е изтъкана от едно цяло парче. Леките маратонки позволяват на спортистите да развиват по-високи скорости, а специалната пяна, от която е изработена подметката, намалява натоварването и умората в краката.

Nike Hyperfuse

Специално за баскетболистите са разработени маратонки с технология Nike Hyperfuse, при която конструкцията на обувките е съставена от три слоя - един за стабилност, един за издръжливост и един за дишане.

Dri - FIT

В производството на спортни облекла от световния бранд въвеждат Dri - FIT технология, при която се използва 100% рециклиран полиестер и ликра. Материята изтегля потта от тялото и го поддържа сухо по време на интензивни тренировки. Освен това е лека, фина и гладка и поддържа тялото стегнато, като едновременно осигурява на атлетите максимален комфорт.

От спортния гигант създават и специален спортен сутиен Nike FE / NOM Flyknit, който осигурява перфектна подкрепа и комфорт на дамите спортистки. Сутиенът е изработен от ултра мека пандекс прежда и осигурява цялостна подкрепа и комфорт при тренировки от всички видове спортове - от йога, тенис, до спортове с интензивно натоварване като бягане, бокс, баскетбол и други.

Облеклата на Nike са изключително дълготрайни

За активно спортуващите и професионалните атлети е много важно облеклата да са не само качествени и удобни, но и дълготрайни, за да не се налага често да купуват нови. Спортният гигант е предвидил и това и неговите спортни облекла и обувки могат да се похвалят с дълга трайност.

X