Напишете дума/думи за търсене

Перфектният смартфон е като перфектния мъж...

Наскоро се замислих за връзката си с моя телефон. За това кое е първото, което докосвам сутрин, и последното, което докосвам, преди да заспя. Е, без да броим кучето, което трябва да побутна, за да мога да си легна изобщо. Някак неусетно през годините малките машинки се шмугнаха не просто под завивките ни, но и в живота ни, и ни направиха ненаситни за техните новости и чудеса, на комфорта да получаваме бързо и по всяко време информация за всичко, което ни вълнува, на удобството да носим един цял свят в малкия джоб на сакото си.

Помня как в началото мобилният телефон беше просто аксесоар. Визитна картичка за това кой си, колко имаш. Можеш да набереш един-двама приятели и толкова. Другите нямат мобилни телефони. Но ти слагаш твоя небрежно на масата и внезапно ставаш малко „ПО-“ от всички други, които нямат телефон.

После и другите започнаха да слагат малки черни тухлички небрежно пред себе си и постепенно ги заизползвахме по предназначение – да се обаждаме, да ни се обаждат. Толкова... Помня как на една Нова година получих първия смс. Дори не знаех, че „мобифонът“ ми извършва и такива магии. Четях и не вярвах на очите си! Мисля, че около половин година по-късно осъзнах, че мога и аз да изпращам буквички през машинката. О, чудеса!

И така от година на година, та до днес, когато чудесата са неизброимо много и не ми правят същото впечатление. Просто знам, че са възможни, и гледам да не си спестявам от удобствата, които ми носят съвременните телефони. Напротив, когато избирам устройство, съм особено взискателна към неговите качества и екстри. Все пак си лягам и се будя до него...

След обстойно, типично по журналистически „разследване“ се сдобих със Samsung Galaxy S21 – един от трите модела от серията Samsung Galaxy S21, представената в началото на годината. Samsung Galaxy S21 е най-малкият от трите модела. Аз по-скоро бих го определила като по-компактен и удобен за хващане в ръката. Мисля, че с него сме напът да изградим завидно здрава и хармонична връзка.

Първо, този телефон е ужасно красив. Матовото му гръбче е толкова приятно на пипане, че все забравям да му купя калъфче. А камерите на гърба елегантно пасват в панела. Но не си мислете, че съм от жените, които си избират телефона, колата и мъжа по външния вид. Просто той не се подлага на коментар, безупречният външен вид е задължителен.

Друго, с което не правя компромис, е издръжливостта. Ехо, за телефона говоря. Моят Samsung Galaxy S21 е с мощен процесор и с батерия, която смогва без проблем дори на моето ежедневие. Повярвайте, не съм приказлива жена. По-лошо е – журналист съм, който от сутрин до вечер има нужда от най-добрия си приятел – телефона. Вече не се налага да нося зарядно навсякъде, батерията на моя любим е силна и ми е вярна.

Понякога се заплесвам в него. Не, не ровя в социални мрежи. Просто плъзгам пръста си по дисплея му и се удивлявам на цветовете и кристалния образ. Едно от чудесата на този телефон е, че регулира опреснителната честота според визуалното съдържание, а яркостта и контрастът са оптимизирани.

Но да си дойдем на думата... на кадъра по-скоро. Като страстен любител-фотограф за мен перфектният телефон трябва да има такава камера, че ако съм забравила фотоапарата си, да не съжалявам. И да не пропусна нито един момент, да нямам нито един компромисен кадър.

Galaxy S21 няма просто камера. В тънкия си, елегантен корпус този телефон е скрил цял операторски екип и студио за обработка, монтаж и перфектно озвучаване – тройна камера. Наистина! Функцията Single Take например ми дава възможност от един кадър да получа многообразни снимки и видеоклипове. Това е като да разполагаш с личен видеооператор, с който да изрязваш, забавяш, забързваш, стабилизираш. Забавно е и прави крайния резултат впечатляващ.

Също така благодарение на комбинацията от стабилизация с AI със заснемане от 60 кадъра в секунда телефонът снима като истинска екшън камера. Допълнително имам опция за заснемане на по-плавно видео през деня, а нощем телефонът превключва на честота на кадрите, която ми позволява да снимам независимо от липсата на светлина.

Камерата на Galaxy S21 има само един недостатък. Портретите, които прави, ще ме превърнат от неособено голям фен на селфитата в маниак. Този телефон е точно това, което трябва да бъде мъжът до нас. Той отразява най-красивото ни. Той ни кара да се чувстваме озарени и да се виждаме през неговите очи специални и обичани. Всъщност не е случайно, че връзката ни се развива така бурно. Този телефон ме обича и ми го показва всеки път, когато си направя снимка с него. А аз го обичам, защото виждам по-красива реалността около мен.

Ако трябва да облека последните си думи в техническо обяснение, то звучи така: изкуственият интелект на Samsung анализира лица и естествено осветление, ъгли и посоки, като проверява обектът да е на фокус и винаги да изглежда зашеметяващо.

Ако имате такъв приятел, ще искате ли да заспивате с някой друг?!

Мила Иванова,

Главен редактор на MILA.BG

X