Напишете дума/думи за търсене

Фики Стораро: Получих благословия да изпълня песен на покоен мой колега

Фики Стораро в кадър по клипа на последната му песен
СНИМКА: НЕЛИ КУРДЕВА

Едно 3-годишно момченце всеки понеделник в 20 ч включва телевизора, за да гледа “Като две капки вода” и да пее или танцува заедно с определен участник от шоуто - Фики Стораро. И няма как да е другояче, понеже това е баща му. Малкият Тунчер проявява артистичния ген на фамилията, при това на професионално ниво. 

Фики и синът му Тунчер
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Фики и синът му Тунчер СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Любимият му образ, в който Фики досега се е превъплъщавал, е този на Ерос Рамацоти в миналия сезон на предаването. “Запомнил е някои думи на италиански език, другите си ги измисля, но

пее вярно и

маниерничи – все

едно той е в шоуто

и трябва да го

имитира”,

разказва певецът.

Вероятно това е така, защото Тунчер наблюдава колко старание и усилия отделя баща му, за да се представи на ниво във всеки лайф. А положената работа си личи. “Всички образи сами по себе си са трудни за изиграване, защото трябва да ги имитираме и като глас, и като поведение, да се превъплътим и да влезем изцяло в кожата на дадения изпълнител - до най-малкия детайл”, обяснява Стораро. 

Още по-лошо е, когато оригиналът трябва да пее с теб на сцената. На Фики му се случи преди няколко седмици. Той

излезе на сцената

като “третия”

брат Аргиров

и заедно с Благовест и Светослав изпя “Пролетна умора”. “Двамата са вселена! Те ме предразположиха, бяха изключително приятелски настроени към мен и не оставиха място за притеснение. По-скоро беше чест и удоволствие за мен да бъдем на една сцена”, казва певецът. 

Стораро като Ерос Рамацоти
Стораро като Ерос Рамацоти

По-голямо предизвикателство за него се оказва да влезе в образа на жена изпълнител, защото не му идва отръки.

Въпреки това именно като Тина Търнър стана първият участник този сезон, който си извоюва втора победа. “Аз влагам цялата си душа и старание във всеки един образ. Падат ни се невероятни артисти, старая се да ги представям достойно”, допълва Фики. 

Фики в образа на Хилда Казасян
Фики в образа на Хилда Казасян
Изпълнителят като Бионсе
Изпълнителят като Бионсе

В 8-ия сезон на “Капките” той сякаш с лекота спечели първото място, но сега има огромна конкуренция, защото в предаването са най-добрите от най-добрите за изминалите 8 години. Певецът трябва да се пребори с Михаела Маринова, Рафи, Поли Генова, Азис, Софи Маринова, Милица Гладнишка и Къци Вапцаров.

Фики обаче има

нескрит коз в ръкава

си – баща си Тони

Стораро,

който също е певец. Той подкрепя сина си в абсолютно всичко. “Така е и с “Капките”. Когато поискам съвет, ми го дава”, казва изпълнителят. 

Тони и Фики Стораро
СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ТОНИ СТОРАРО
Тони и Фики Стораро СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ТОНИ СТОРАРО

Нямал никакво колебание дали пак да се включи в шоуто, когато получава покана от продуцента Магърдич Халваджиян. Страшно се зарадвал.

“Щом професионалист като него е преценил да го направи, значи е останал доволен от старанието, което съм вложил.”

За Фики “Капките” сякаш не са прекъсвали в продължение на година. “Реално заради пандемията между двата сезона не съм имал кой знае колко много друга работа, само няколко участия през лятото”, обяснява той. Предаването запълва свободното му време и не усеща липсата на ангажименти. “Имах и все още имам възможността да се отдам 100% на подготовка на образите.”

Изминалата година никак не е лесна за певеца и музикалното му семейство заради коронавируса.

“Първо беше

сигурността, после

значително

намалелите, почти

никакви доходи

Но в края на краищата си дадохме сметка, че здравето е над всичко, вирусът не е шега работа. Изкарахме го и се убедихме от първо лице. Затова сега се молим на Бог по-бързо да си отиде тази болест и да започнем малко по малко да се връщаме към предишния си начин на живот”, пожелава си Фики.

Гледа на ситуацията по възможно най-позитивния начин и прекарва повече време със семейството си. “Като цяло повечето ни занимания са свързани със забавленията на малкия Тони - играем, ходим на разходки по паркове, градинки... Онзи ден го водихме на спа за деца”, обяснява Стораро.

Тази година той отбеляза рождения си ден вкъщи в тесен кръг - само със семейството и най-близките си приятели. Въпреки това получил страхотни подаръци - дрехи, парфюми,

негова карикатура,

която е много

оригинално

нарисувана

Макар че пандемията наруши начина на живот на музикантите, Фики не спира да прави песни. Последната - “Не ти прощавам”, представи на сцената на “Капките”. Тя е кавър на баладата на покойния гръцки певец Пантелис Пантелидис. “Правата за музиката на повечето му сингли в момента са притежание на семейството му”, обяснява Фики. 

Фики Стораро в братя Аргирови
СНИМКИ: ОФИЦИАЛНА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА НА "КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА"
Фики Стораро в братя Аргирови СНИМКИ: ОФИЦИАЛНА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА НА "КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА"

До родителите на Пантелис стигнала новината, че певец от северната им съседка иска да откупи една от песните и да я запише на български език.

Проучват много

внимателно Фики

Стораро, слушат

песните му и

разпитват за него в

музикалните среди

След щателно, почти детективско разследване харесали и гласа, и характера му. “Дадоха благословията си именно аз да вдъхна нов живот на тази красива песен на техния син. Въздействащия текст пък го написа Мариета Ангелова”, разказва певецът.

Певецът в образа на Тина Търнър
Певецът в образа на Тина Търнър

Наскоро се включи и в международен проект с изпълнители от Румъния и Великобритания. Той представлява микс на две песни. Jador, Culita Sterp и Кости пеят “Бейби”, а Фики Стораро и Тохи “Аларма”. Тохи има ирано-английски корени и живее в Лондон, много популярен е в интернет, като само в инстаграм е следен от над 6 милиони души.

“Всеки записа своята част от песента и клипа в своята родина. От тази гледна точка стана лесно, но пък живият контакт - да пееш и да снимаш с колеги, е незаменим. И затова малко съжалявам”, казва Стораро.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X